MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Оборотень з харківської поліції

10.08.2017    джерело: www.facebook.com
Павло Скала
Випадок незаконних вимог поліції щодо отримання списків наркозалежних пацієнтів уперше задокументований за допомогою аудіозапису.

Про нові старі методи роботи харківських «правоохоронців» у погонах Національної поліції.

Недо(пере)атестований офіцер поліції, погрожуючи незаконним кримінальним провадженням, вимагав від директора приватного наркологічного центру ХМЦ Альтернатива списки ВСІХ наркозалежних пацієнтів (медична таємниця!), які проходили та проходять лікування у центрі. Злочинна вимога стосувалася 750 пацієнтів, у тому числі ВІЛ-позитивних людей!

«Поменяли начальника УБНОНа… Департамент протидії наркозлочинності Національної поліції України из Киева меня за*бывает…собираются приехать с проверкой… чтоб посмотреть эту х*йню. Дайте списки...!»

Голос на аудіозапису належить відомому у Харківській та Полтавській областях персонажу – Начальнику центру викриття правопорушень в сфері легального обігу наркотиків Управління протидії наркозлочинності ГУ НП в Харківській області Шихову Рустаму Казімагомедовичу.

Директор клініки Костянтин Ключарьов виявився не з боязких, він записав розмову з поліцейським на аудіоносій та передав разом із відповідною заявою до прокуратури.

Випадки незаконних вимог поліції щодо отримання списків наркозалежних пацієнтів, у тому числі тих, які проходять лікування замісною підтримувальною терапією (ЗПТ), на жаль, трапляються доволі часто. Але це перший випадок, коли цей бєспредєл задокументовано подібним чином.

Маємо показовий випадок того, як репресивна міліцейська машина «переодяглася» у поліцейські обладунки і продовжує своє безчинство.

Альянс громадського здоров’я бере на контроль вказаний стратегічний кейс і вимагає негайної адекватної реакції з боку Прокуратури Харківської області, Генеральної прокуратури України, Юрія Луценка, Сергія Князєва, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України, Управління забезпечення прав людини Національної поліції України (УЗПЛ НП України).

Сподіваємося на підтримку та поширення інформації про цей зухвалий випадок від правозахисників та адвокатів, у першу чергу з Харкова!

До уваги ЗМІ: директор медцентру Костянтин Ключарьов відкритий до відвертого спілкування та коментарів.

Давайте зробимо Рустама Шихова та його безпосередніх керівників більш… відомими!

Аудіозапис (онлайн та завантаження).

Заява про злочин до прокуратури.

Павло Скала
Асоційований директор з політики та партнерства
МБФ «Альянс громадського здоров’я»


Адвокат Харківської правозахисної групи Олександр Бишков, який має величезний досвід у таких справах, готовий надати правову допомогу і в цій справи.

(У тексті, здебільшого, збережено орфографію, відповідно до оригіналу).

 Поділитися