MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Стан здоров’я Павла Гриба вкрай небезпечний

02.02.2018   
ХПГ-інформ
Стан здоров’я 19-ріного викраденого в Білорусі українця Павла Гриба, який зараз перебуває під арештом у слідчому ізоляторі в Краснодарі (РФ), вкрай небезпечний.

Стан здоров’я 19-ріного українця Павла Гриба, який зараз перебуває під арештом у слідчому ізоляторі в Краснодарі (РФ), вкрай небезпечний. Про це вчора, 01.02.2018, повідомив «Укрінформ», посилаючись на Facebook батька Павла Ігоря Гриба.

«За інформацією адвоката, у Павла дуже виснажений вигляд, постійні скарги на біль у шлунку і животі. Загальний депресивний стан, як наслідок посилення психологічного тиску з боку слідства і адміністрації СІЗО. Немає ні ліків, ні мінімального дієтичного харчування. Внутрішня кровотеча може відкритись в будь-який час. Фахових медичних спеціалістів по хворобі Павла в Краснодарі нема. Надати медичну допомогу ніхто не зможе. Кожен день в СІЗО може бути останнім для Павла! Життя Павла в небезпеці!» – написав Ігор Гриб.

Того ж дня сайт «Радіо Свобода» повідомив, посилаючись на Ігоря Гриба, що Краснодарський крайовий суд у відхилив апеляцію на продовження арешту Павла. Ігор Гриб уточнив, що захист оскаржував рішення суду в Краснодарі від 15 грудня 2017 року, який продовжив арешт до 4 березня.

«Висловлюємо протест щодо рішення рос суду над викраденим П. Грибом. Будемо посилювати тиск на РФ для звільнення Павла», – написала в Twitter речниця МЗС України Мар’яна Беца.

Павло Гриб зник 24 серпня в Білорусі під час подорожі до міста Гомеля, де мав зустрітись із дівчиною, з якою познайомився  в соціальних мережах. У вересні російська влада повідомила, що він перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодара. Павла звинувачують у тероризмі. Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця. Павло через інвалідність має постійно вживати спеціальні препарати.

 Поділитися