MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Укази «не для друку» – закони «не для виконання»

28.03.2005    джерело: www2.maidan.org.ua
На прес-конференції Альянсу «Майдан», на якій Андрій Ігнатов – координатор проектів сайту «Майдан», Євген Захаров – співголова Харківської правозахисної групи, голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини;, Володимир Мартинюк – координатор по зв’язкам з громадянськістю Альянсу «Майдан» розповіли чому практика видання указів з грифами «не для друку» та «опублікуванню не підлягає» є незаконною, чому це цікавить громадськість та турбує правозахисників, які заходи плануються правозахисниками та які перспективи досягнення перемоги та оприлюднення незаконно «засекречених» указів.

25 лютого в УНІАН відбулася прес-конференція Альянсу «Майдан», на якій Андрій Ігнатов – координатор проектів сайту «Майдан», Євген Захаров – співголова Харківської правозахисної групи, голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини, Володимир Мартинюк – координатор по зв’язкам з громадянськістю Альянсу «Майдан» розповіли чому практика видання указів з грифами «не для друку» та «опублікуванню не підлягає» є незаконною, чому це цікавить громадськість та турбує правозахисників, які заходи плануються правозахисниками та які перспективи досягнення перемоги та оприлюднення незаконно «засекречених» указів.

Сюжети про цю конференцію пройшли в програмах теле- та радіокомпаній: Інтер, 1+1 (нічний випуск ТСН), радіо Нарт, Німецька хвиля, Свобода, Голос Америки. Інформація була розміщена на багатьох Web-сайтах в Інтернет.

Перемога народу в Помаранчевій революції, що привела до влади Віктора Ющенка, стала свідченням принципового заперечення суспільством старої, кучмістської системи організації і функціонування влади, ознаками якої були, зокрема, клановість, кулуарність прийняття рішень, закритість від громадян, острах перед вільними потоками інформації. Однак, ми констатуємо, що наслідування Президентом Ющенком одіозної практики видання «таємних» указів з грифом «опублікуванню не підлягає», суперечить як вищевикладеним принципам, так і раніше декларованим намірам нової влади щодо вірності демократії, побудови правової держави та визнання цінностей громадянського суспільства.

Перемігши кучмістський режим і привівши на державні посади тих, хто зараз називає себе «новою владою», народ висловив свою волю щодо очищення держави від ознак кучмізму, – за побудову нової, відкритої та прозорої системи організації взаємовідносин між народом–сувереном (ст.5 Конституції України) і державою, як організацією публічної влади, відповідальної перед народом (ст.3 Конституції України). Це передбачає відкритість, прозорість влади, публічність її дій, – як запоруку ефективного громадянського контролю. Для такого контролю народ має бути повністю обізнаним про дії та рішення влади. Іншими словами, демократія передбачає добре поінформований народ, інакше це не демократія.

Несподівана поведінка нової влади спонукала до появи Відкритого листа Євгена Захарова, співголови Харківської правозахисної групи, голови правління Української Гельсінської спілки з прав людини, до Президента з вимогами, по–перше, припинити незаконне засекречення нормативних актів і, по–друге, оприлюднити зміст всіх подібних актів, виданих раніше. Станом на 21 лютого 2005 року під Відкритим листом підписалися 521 громадянин, серед яких правозахисники, науковці, журналісти, громадські діячі, підприємці, держслужбовці, студенти.

На жаль, нам наразі є невідомою реакція самого Президента України Віктора Ющенка, до котрого було адресовано Відкритого листа. Але є широко відомою реакція керівника його Секретаріату (до речі, органу, не передбаченого Конституцією) шановного пана Олександра Зінченка, котрий заявив про неможливість відмовитися від указів «не для друку» начебто через необхідність збереження державної таємниці. Ця реакція відверто розчаровує, бо свідчить або про незнання того, що грифи «не для друку» та «опублікуванню не підлягає» взагалі відсутні в законодавстві України, або про нерозуміння сенсу питання взагалі.

Тому ми змушені ще раз пояснити високопосадовцям наступне:

Відповідно до ст.6 та 19 Конституції України органи державної влади, їхні посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі і у межах Конституції та законів України. Використання грифів «не для друку», «опублікуванню не підлягає», «для службового користування» не передбачено жодним законом. Натомість ст.34 Конституції України передбачає можливість обмеження доступу до інформації тільки «Законом в інтересах національної безпеки, територіальної цілісності або громадського порядку з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров’я населення, для захисту репутації або прав інших людей, для запобігання розголошенню інформації, одержаної конфіденційно, або для підтримання авторитету і неупередженості правосуддя». На сьогодні єдиним таким законом є Закон України «Про державну таємницю», котрий визнає тільки грифи «особливої важливості», «цілком таємно», «таємно».

А відтак практика продукування «секретних матеріалів» не лише не відповідає демократичним вимогам – вона є неправомірною, за винятком актів, що підпадають під дію Закону України «Про державну таємницю».

Ми, учасники Альянсу громадянських активістів «Майдан» (Альянс «Майдан»), добровільної громадянської ініціативи, продовжуючи спільні дії задля досягнення нашої мети – зміцнення громадянського суспільства в Україні, його впливу на розвиток країни та побудови правової держави, відповідальної перед суспільством, декларуємо:

1. Ми, громадяни України, що маємо право на інформацію, ми, платники податків, що маємо право знати, на що витрачають гроші наші наймані працівники, засуджуємо практику засекречування нормативних актів, окрім випадків, прямо передбачених чинним законодавством.

2. Ми будемо домагатися відмови від цієї скомпрометованої практики, а також оприлюднення змісту всіх без винятку нормативних актів, протиправно засекречених попередньою владою.

3. Ми залишаємо за собою право у кожному не передбаченому законом випадку появи «таємного» акту домагатися правовими методами і засобами прямої громадянської дії розкриття його змісту.

4. Ми наголошуємо: «Демократія дає відповідь на питання, як не давати лідерам зловживати владою. Це робиться через надання населенню права регулювати діяльність уряду шляхом голосування, але сама наявність цього права ще не означає того, що ви живете у демократичній державі. Для того, аби населення могло регулювати діяльність влади дійсно ефективно, воно мусить знати, що саме робить уряд, воно мусить бути поінформованим. Це механізм зворотнього зв’язку, який втім може бути порушений, якщо уряд має можливість контролювати інформацію, до якої має доступ населення.»

5. Ми переконані, що Віктору Ющенку та Юлії Тимошенко нема чого приховувати від суспільства.

6. Ми закликаємо Президента України Віктора Ющенка рішуче знищити чи не найбільший в Україні «гравітаційний центр корупції», – практику незаконного засекречування нормативно–правових актів, бо саме існування такої практики спричинило до появи, розквіту та вкоріненню в українському суспільстві правового нігілізму, «телефонного права», законів «не для виконання».

Ознайомитися з відкритим листом до Президента України В.Ющенка з вимогою припинити практику незаконного засекречування нормативно–правових актів та підписатися можна тут:

 Поділитися