MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

ООН: за три місяці росіяни стратили 32 українських військовополоненихЖодної толерантності до путінського режиму! Звернення вчених світуНацгвардійця РФ судитимуть за сексуальне насильство щодо викраденого чоловіка ‘Россияне убивали со звериной жестокостью’‘Суди’ над полоненими: у ‘ДНР’ до тривалого ув’язнення засудили десятьох ‘азовців’Зруйновані села Дібрівне та Курулька з повітряЗвільнення від відбування покарання за станом здоров’яНе визнавати ‘фарс Кремля’Росіяни викрали з Енергодара двох братів, що працювали на ЗАЕС, — їх шукають рідні‘Здесь невозможно было спастись’, — жительница Бородянки ‘Оскар’, якого ліпше б не було. Підсумки тижняРозстріляв українського військовополоненого на ЗапоріжжіНевидимі бранці Кремля‘Тут неможливо було врятуватися’, — мешканка БородянкиМКС видав ордери на арешт двох російських генералівДосягнення цілей — це правильні питання‘Я ні про що не жалкую і ні в чому не каюсь’ — в РФ правозахисника засудили до двох з половиною років колоніїСім місяців під землею та півстоліття на повернення викрадених дітей — підсумки тижня Понад 113 тисяч воєнних злочинів від початку повномасштабного вторгнення РФПриречені на муки: проблеми звільнення з місць позбавлення волі через тяжкі захворювання

Право на Правду: ще не остаточна, але вже перемога

27.01.2006   

Наводимо лист Міністерства юстиції України на запит щодо підстав видання «секретних матеріялів» органів державної влади.

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

Україна, 01001, м.Київ

вул.Городецького, 13

Тел (38-044) 279-66-64

Факс (38-044) 279-56-31

21.01.2006 № С-32705-22

Северину О.Є.

Міністерство юстиції України розглянуло Ваше звернення щодо підстав застосування грифів обмеженого доступу до нормативно-правових актів і повідомляє наступне.

Надання нормативно-правовим актам грифів обмеженого доступу, що не передбачено законодавством, є порушенням прав громадян на доступ до правової інформації.

Міністерством юстиції України проведено аналіз актів Кабінету Міністрів України, виданих протягом 1991-2005 років, з грифами обмеження доступу «Не для друку» та «Опублікуванню не підлягає», які законодавством України не передбачені.

За результатами аналізу, Міністерство юстиції України звернулось до Кабінету Міністрів з пропозицією дати доручення щодо недопущення у подальшому використання зазначених обмежувальних грифів та опублікування раніше виданих актів Кабінету Міністрів, які мають такі грифи.

Заступник міністра

М.М.Шупеня

Ми вітаємо шляхетні наміри Міністерства юстиції і сподіваємося, що це буде «не словом, а ділом». Водночас ми звертаємо увагу, що йдеться не тільки про нормативні акти КМУ, а і Президента України, інших органів державної влади.

Ми також закликаємо наших читачів продовжувати акцію «Януковича на чисту воду» ( http://maidanua.org/static/news/1136458089.html ).

Разом нас багато! Разом переможемо!

Про проект Майдану «Право на Правду» читайте тут: http://maidan.org.ua/wiki/index.php/Право_На_Правду . Обіцяємо ще багато цікавого, особливо, якщо ви допоможете.

 Поділитися