MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Україні необхідно законодавчо забезпечити стабільну і безперервну роботу Конституційного суд

17.10.2006    джерело: minjust.gov.ua

Такий висновок Європейська комісія за демократію через право представила на своїй 68-й пленарній сесії, де Україну представляв Міністр юстиції Роман Зварич.

Зокрема, Україні рекомендовано реформувати процедуру приведення до присяги суддів Конституційного суду. Венеціанська комісія вважає, що складання присяги перед парламентом, яке передбачено чинним Законом України „Про Конституційний суд”, необхідно замінити на написання особистої письмової присяги, на кшталт тієї, яку зараз в Україні складають державні службовці.

Окрім того, Європейська комісія за демократію через право пропонує Україні забезпечити безперервність роботи Конституційного суду шляхом залишення судді Конституційного суду на посаді до призначення нового судді.

Зазначені висновки Венеціанської комісії, на думку Міністра юстиції Романа Зварича, можуть стати основою для законодавчих змін, які дозволять Україні забезпечити безперервне функціонування Конституційного Суду України.

Під час сесії Європейської комісії за демократію через право також було ухвалено висновки щодо законопроектів „Про Кабінет Міністрів України” в редакції від 15 червня 2006 року, „Про внесення змін до Закону України „Про свободу совісті та релігійні організації”, „Про мирні зібрання” та „Про внесення змін до Конституції України (щодо реформування органів прокуратури)”.

Прес-служба Міністерства юстиції України

Tел. 271-16-76

E-mail: [email protected]

 Поділитися