MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Студент через суд добився, щоб у Луганську його навчали українською мовоюЗагибель волонтерів, великий обмін полоненими, Кривий Ріг без світла — підсумки тижняВони розмовляли з нами мовою кулеметів: Спогади Євгена Грицяка про Норильське повстання Забрали окуляри та Коран і заборонили спілкуватися кримськотатарською мовою База даних ЄСПЛ – відтепер українськоюСенцов, Балух, Бекиров та інші: обмін відбувсяПравозахисник позивається до Зеленського через виступ недержавною мовоюСолов’їна, калинова… і стражденна – наша мова, або коли Україна стане українською?З сьогоднішнього дня 75% ефірного часу телеканали мають заповнювати українською мовоюЄвропейський суд з прав людини цікавиться здоров’ям молодої ромської жінки, яку тримають в СІЗО у ЖитомиріПривернути увагу до справи Раїси Порядинської (ОНОВЛЕНО)Незаконні затримання та катування, здійснені українською стороною в зоні збройного конфлікту на Сході УкраїниКороткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у 2016 р.Запрошуємо до діалогу мовою театруУ Криму кримськотатарського хлопця побили, бо він говорив рідною мовоюНезламна грекиня з українською душеюУкраїнку в Україні побили за те, що вона… говорила українськоюРезолюція Європарламенту щодо України (Неофіційний переклад українською)Лист громадськості України з приводу порушення Українською державою термінів та принципів формування національного превентивного механізму попередження катуваньВідкрите звернення до Президента України щодо ветування Закону України „Про судоустрій і статус суддів”

Університет ім. Даля не хоче навчати українською мовою

03.12.2006    джерело: www.unian.net
Східноукраїнський національний університет ім. Даля подав апеляційну скаргу на постанову Жовтневого районного суду міста Луганськ, згідно з якою університет зобов’язаний здійснювати навчання студента Сергія Мельничука українською мовою

Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля подав до Апеляційного суду Луганської області апеляційну скаргу на постанову Жовтневого районного суду міста Луганськ, згідно з якою університет зобов’язаний здійснювати навчання студента Сергія Мельничука українською мовою та сплатити йому 1 тис. грн. моральної шкоди.

Про це в інтерв’ю кореспонденту УНІАН повідомив сам С.Мельничук.

За його словами, в апеляційній скарзі університет вимагає скасувати постанову суду, оскільки вважає її незаконною, необґрунтованою і такою, що не відповідає фактичним обставинам справи.

С.Мельничук також повідомив, що у свою чергу 27 листопада подав адміністративний позов до Жовтневого райсуду міста на дії прокуратури Жовтневого району, зокрема невиконання прокуратурою обов’язків, згідно з пунктом 4 статті 6 статті Закону України «Про прокуратуру» та статті 97 Кримінального кодексу України, оскільки відомство не відреагувало на його скаргу від 18 вересня поточного року, у якій він вимагав притягнути до відповідальності посадових осіб, що порушують його права на навчання українською мовою та відновити його конституційні права.

На понеділок, 4 грудня, в Луганській облдержадміністрації заплановано брифінг за участі ректора Східноукраїнського національного університету Олександра Голубенка на тему: «Про використання державної мови в навчальному процесі Східноукраїнського національного університету ім. В.Даля».

Як повідомляв УНІАН, 27 листопада Жовтневий районний суд міста Луганська задовольнив позов студента С.Мельничука і зобов’язав Східноукраїнський національний університет ім. В.Даля здійснювати навчання цього студента українською мовою. Також суд зобов’язав університет сплатити С.Мельничуку 1 тис. грн. відшкодування моральної шкоди.

С.Мельничук 12 грудня 2005 року звернувся до суду зі скаргою про порушення в університеті конституційного права, зокрема, на всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України, оскільки в університеті викладання здійснюється російською мовою.

С.Мельничук до 27 лютого поточного року був студентом першого курсу заочного відділення Східноукраїнського національного університету ім. В.Даля за спеціальністю «журналістика», а з 1 вересня 2006 року він студент першого курсу Навчально-наукового інституту права і історії Східноукраїнського національного університету.

 Поділитися