MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Харківщині будуть навчати, як торгівлю людьми попереджати

07.09.2012   
Юрій Чумак
Нагальною є задача забезпечення належної координації усіх задіяних у процесі протидії торгівлі людьми структур та організацій.

6 серпня 2012 року у Харкові відбувся круглий стіл на тему «Механізм координації взаємодії органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, установ та організацій для створення організаційних умов забезпечення надання допомоги та захисту особам, постраждалим від торгівлі людьми в Харківській області».

Захід відбувався в рамках проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні», що реалізується в області Харківською міською організацією «Жіноча громада» спільно з Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, за підтримки Міністерства соціальної політики України та Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

У заході взяли участь національний спеціаліст проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Олександр Кириленко, заступник начальника Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Наталія Сухорукова, голова Харківської міської організації «Жіноча громада» Ольга Білецька, представники інших обласних органів, служб, установ та організацій, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Під час  круглого столу його учасники ознайомились з досвідом представників Донецької області щодо впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії сім’ї, обговорили кроки поширення цього механізму у Харківській області.

Як зауважив у своєму виступі представник офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні Олександр Кириленко, із прийняттям 20 вересня 2011 р. Закону України «Про протидію торгівлі людьми» та низки Постанов Кабміну (від 23.05.2012 р. № 417 «Про затвердження Порядку встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми», від 25.07.2012 р. № 660 «Про затвердження Порядку виплати одноразової матеріальної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми» та від 22.08.2012 р. «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми»), нагальною постала задача забезпечення належної координації усіх задіяних у процесі протидії торгівлі людьми структур та організацій. Для цього і покликаний проект, що наразі підтримується ОБСЄ у 6 великих областях України, в тому числі – на Харківщині.

Заступник начальника Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Наталія Сухорукова висловила переконання, що 3-рівневе партнерство між ОБСЄ, державними органами Харківської області та громадським сектором обов’язково дасть свої позитивні результати, адже дозволить залучити до процесу навчання механізму надання допомоги та захисту особам, постраждалим від торгівлі людьми, найкращі кадри. На 1-му етапі планується провести тренінги для тренерів програми, а незабаром – обучити представників усіх органів, служб, установ та організацій, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Голова Харківської міської організації «Жіноча громада» Ольга Білецька зазначила важливість здійснення відповідного навчання, а також підкреслила важливість інформаційного компоненту у щоденній практиці протидії торгівлі людьми. О. Білецька запевнила, що в рамках проекту очолювана нею організація забезпечить підготовку необхідних плакатів, буклетів ті інших матеріалів для Харківської області.

Учасники заходу обговорили проблемні питання практичної діяльності у сфері протидії торгівлі людьми та домовилися у майбутньому здійснювати свою роботу у тісній співпраці.

 Поділитися