MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Харкові несправний ліфт убив дитину

10.03.2015   
Георгій Кобзар
У той момент, коли 9-річний Павлик заходив до ліфту, двері зачинилися і защемили дитині шию. Травми виявилися несумісними з життям.
Трагедія сталася 10 березня 2015 р. у Московському районі, в 16-поверхівці за адресою: Салтівське шосе, 137-А. Як повідомили новини АТН, хлопчикові було 9 років, він жив з бабусею-опікуном. У той момент, коли Павлик заходив до ліфту, двері зачинилися і защемили дитині шию. Травми виявилися несумісними з життям. Правоохоронці розпочали роботу над з’ясуванням обставин смерті хлопчика. Факт події внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Місцеві жителі кажуть, що до моменту приїзду швидкої допомоги дитина вже не подавала ознак життя і запевняють, що проблеми з роботою ліфта-вбивці в цьому будинку були постійними, і вони неодноразово зверталися зі скаргами з цього приводу. Однак, Андрій Руденко, який нещодавно вступив на посаду заступника Харківського міського голови, що курирує сектор житлово-комунального господарства, наполягає, що жодних звернень від мешканців будинку з приводу проблем з ліфтами не надходило. Щоправда, Руденко пообіцяв, що відтепер буде проведена перевірка усього ліфтового господарства міста. Проте дитину, яка загинула, це вже не поверне.
 Поділитися