MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ситуація з правами людини в Криму продовжує погіршуватися

31.03.2015   
Ольга Гончарова

Про це заявила Уповноважений з прав людини при Верховній Раді України Валерія Лутковська на міжнародній конференції з дотримання прав людини в Криму, яка проходить у Києві. Кримські татари на сьогоднішній день переживають фактично другу депортацію і позбавлені спілкування зі своїми рідними.

«Другий раз у своїй історії кримськотатарське населення змушене змінити своє місце проживання і їх практично примушують до депортації. Це і переслідування лідерів кримськотатарського народу, і заборона Рефату Чубарову – голові Меджлісу в’їжджати до Криму», – сказала на конференції Валерія Лутковська.

«Я хочу звернути вашу увагу, про це мало говорять, але зараз порушуються право кримськотатарського народу на самоорганізацію, порушуються права людини на елементарне право спілкуватися зі своїми рідними, близькими. У Рефата Чубарова там залишилася мати, яка свого часу вже пережила одну депортацію, Зараз вона переживає другу депортацію, яка стосується її сина. Мені здається, що це просто не по-людськи», – додала вона.

 Поділитися