MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Криму обшукують будинок керівника регіонального меджлісу

14.04.2015   
Яніна Смелянська
Радіо Свобода повідомляє, що в будинку голови Білогорського регіонального меджлісу в анексованому Криму Мустафи Асаби вранці 14 квітня силовики проводять обшук.

В анексованому Росією Криму в будинку голови Білогорського регіонального меджлісу Мустафи Асаби вранці 14 квітня силовики проводять обшук, повідомляє активіст кримськотатарського руху, голова Центрвиборчкому Курултаю Заїр Смедляєв.

За його інформацією, представники окупаційної влади шукають матеріали у «справі 26 лютого».

Це вже другий обшук у будинку Мустафи Асаби. Уперше слідчі заходи силовики провели 16 вересня 2014 року. Тоді у Асаби були вилучені брошури релігійного характеру про кримськотатарський національний рух. Після обшуку чоловіка запросили до райвідділу «поліції» для бесіди.

26 лютого 2014 року під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і «Русского единства». Організаторами заходу виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Русского единства» Сергій Аксьонов. Тоді внаслідок сутичок двоє людей загинули. Слідчий комітет Росії порушив за цим фактом кримінальну справу.

В рамах його розслідування «за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях» 29 січня поточного року був затриманий заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 19 лютого 2015 року, а потім її продовжили до 19 травня.

 Поділитися