MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Репутація адвоката інколи є вирішальною для долі підзахисного в процесі

24.05.2017   
Олег Несінов
 Громадянин Ф… пройшов «сурову школу» і все доросле життя через вживання наркотиків мав проблеми з законом, та отримав з десяток судимостей.

 

Громадянин Ф… пройшов «сурову школу» і все доросле життя через вживання наркотиків мав проблеми з законом, та отримав з десяток судимостей.

А тому завжди був під пильним наглядом правоохоронців. Які, розуміючи беззахисність такої категорії осіб, не раз, заради показника намагалися звинуватити Ф… в тому що він НЕ робив і НЕ намагався робити.

Слід зазначити, що висуваючи безпідставні, або фальсифіковані обвинувачення, правоохоронці стають більш небезпечними для суспільства, ніж ті люди, що вживаючи наркотики руйнують своє здоров я.

Свавільні дії правоохоронців тривали доки захистом Ф…не почав займатися адвокат Несінов О.М., після чого його чисельні обвинувачення стали рушитися одне за одним.

Для «врятування» справи судді та прокурори, іноді вимушені були йти на неймовірні компроміси.

Наприклад вироком Кіровського районного суду м.Дніпропетровська від 15.06.2005р. за ч.3 ст. 307 (з санкцією статті від 8 до 12 років позбавлення волі), та ч.2 ст. 317 КК України, що були інкриміновані Т…., до нього було застосовано ст. 69 КК України та призначено покарання 2 роки та 1 місяця позбавлення волі – саме стільки, скільки він на той час вже відбув.

В данній справі слідство звернулось до суду, та отримало дозвіл на обшук за місцем проживання Ф…, зазначивши: …..Під час досудового слідства встановлено що до вчинення данного кримінального правопорушення причетний Ф...який за попередньою змовою групой осіб займається збутом, та зберіганням з метою збуту особливо небезпечного засобу «опію» та психотропної речовини «метамфетаміну».

Вподальшому дізнавшись про те, що захист Ф…почав здійснювати адвокат ХПГ Несінов О.М., який щойно в іншій справі цього ж прокурора, довів невинуватість свого підзахисного, дії Ф.. негайно були перекваліфіковані на НЕ тяжку ч.2 ст. 309 КК України.

Після чого між обвинуваченням та Ф… підписано угоду про умовний термін покарання. Що й було підставою для вироку суду від 17.05.2017р.

 

Отак інколи репутація адвоката є вирішальною для долі підзахисного в процесі.

 

 Поділитися