MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ОБСЄ: Бойовики не хотіли пускати спостерігачів через блокпост

11.10.2017   
медіа група ХПГ
9 жовтня озброєні бойовики "ДНР" зупинили спостерігачів місії ОБСЄ, не даючи їм проїхати через блокпост в окупованій Горлівці. Про це йдеться в звіті ОБСЄ, опублікованому 10 жовтня.

9 жовтня озброєні бойовики "ДНР" зупинили спостерігачів місії ОБСЄ, не даючи їм проїхати через блокпост в окупованій Горлівці.
Про це йдеться в звіті ОБСЄ, опублікованому 10 жовтня.

"На блокпості "ДНР", розташованому на північно-західній околиці Горлівки на автодорозі T0513, озброєні особи зупинили патруль Місії і зажадали провести огляд багажників автомобілів СММ, а також перевірити вміст ящиків для інструментів. Спостерігачі відкрили багажники, проте не показали вміст ящиків для інструментів . Збройні особи не дозволили патрулю СММ проїхати через блокпост ", - наголошується в звіті.

Спостерігачі поінформували про це СЦКК. Приблизно через годину бойовики все-таки дозволили спостерігачам проїхати, не вимагаючи відкрити ящики для інструментів.

Крім того, місія не змогла проїхати в населений пункт Весела Гора Луганській області, тимчасово підконтрольний терористам.
"Команда Місії знову бачила знак, що попереджає про мінної небезпеки ..., встановлений на асфальтованій дорозі на північній околиці підконтрольного" ЛНР "с. Весела Гора (16 км на північ від Луганська), проте спостерігачі звернули увагу, що знак був переміщений на 100-150 м на південь від від початкового положення, через що патруль СММ не зміг проїхати в напрямку Веселої Гори ", - йдеться в повідомленні.
При цьому спостерігачі ОБСЄ бачили, як чоловік у військовому одязі на автомобілі збив цей знак і проїхав по ньому.

 Поділитися