MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Суд у Запоріжжі залишив під арештом Аріфа Джабарова

07.02.2018    джерело: pk.khpg.org
ХПГ-інформ
Колегія Апеляційного суду Запорізької області залишила в силі рішення суду першої інстанції про застосування екстрадиційного арешту до громадянина Росії, якого ФСБ підозрює в бойових діях у Сирії.

Колегія Апеляційного суду Запорізької області залишила в силі рішення суду першої інстанції про застосування екстрадиційного арешту до громадянина Росії Аріфа Джабарова, якого ФСБ підозрює в бойових діях у Сирії, передає сайт «Проти катувань», посилаюись «Радіо Свобода».

Під час судового засідання захисники Джабарова повідомили, що 5 лютого вони подали документи до Державної міграційної служби України щодо отримання їхнім підзахисним статусу біженця в Україні.

19 січня Жовтневий районний суд Запоріжжя обрав Джабарову запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту на два місяці – до 18 березня 2018 року.

Як повідомлялося, 18 січня співробітники української поліції вдруге арештували  колишнього мешканця Уфи Аріфа Джабарова біля виходу з СІЗО № 10 міста Запоріжжя. Як зазначив Володимир Ляпін, напередодні, 17 січня, Шевченківський районний суд Запоріжжя звільнив його підзахисного, оскільки російська сторона не надала документів, які обґрунтовують підозри щодо Джабарова.

У грудні 2017 року Шевченківський суд Запоріжжя арештував Джабарова на запит управління ФСБ Башкортостану на тридцять днів. Джабаров прибув до Запоріжжя з Туреччини, де проживав з 2012 року. В аеропорту він попросив прикордонників надати йому можливість звернутися до міграційної служби України з проханням про надання притулку, але йому відмовили. Після цього Джабаров порізав собі жили й був затриманий поліцією.

Джабаров – за національністю лезгин, народився в Казахстані в 1976 році.

 Поділитися