MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У суді по державній зраді Януковича змусили роздягатися жінок: шукали написи

22.02.2018   
Яна Смелянська
Правоохоронці проводили додатковий огляд жінок при вході до Оболонського районного суду Києва на засідання у справі про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича 21 лютого.  


Вчора, близько 11:00 при вході до Оболонського районного суду Києва на засідання у справі про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича 21 лютого правоохоронці ввели додаткові заходи безпеки і проводили додатковий огляд жінок.

Зокрема правоохоронці зобов’язували жінок, що приходять на 5 поверх, де знаходиться зал засідань №15 і розглядається згадана справа, пройти з співробітницями поліції в окрему кімнату і продемонструвати відсутність написів на тілі.

Факт огляду на предмет одягу підтверджує також журналістка програми "Схеми" Валерія Єгошина.


Також агентство повідомляє, що співробітники Управління державної охорони під час проходження контролю в суді все ж таки затримали активістку громадського руху Femen.

У свою чергу в столичній поліції відзначили, що активістку Femen не затримували, а запросили для встановлення особи і профілактичної бесіди.

"На вході до суду її, як і всіх інших, перевіряли. В результаті її запросили у відділення поліції, щоб встановити анкетні дані. Там з нею проводять профілактичну бесіду", - розповіла представник відділу комунікації поліції Києва Оксана Ліщук.

За її словами вказані заходи безпеки проводилися "в цілях профілактики, щоб не допустити провокацій".

Також повідомлялося, що в середу в Оболонському райсуді планувався допит президента Петра Порошенка, в зв’язку з чим були посилені заходи безпеки. Згодом суд задовольнив клопотання прокуратури про допит глави держави в режимі відеоконференції.

Відомо, в лютому 2018 року активістка Femen атакувала оголеним тілом президента України Петра Порошенка під час його візиту на Віденський бал в Австрії.

Інцидент щодо такого ставленя до жінок серед громадскості та правозахисникыв викликав не аби яке обурення. 

В мережі інтернет висловилися велика кількість громадян та прокоментували дії правоохоронців як дискримінаційні. Наведемо лише декалька з цього приводу.

 Поділитися