MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Суд визнав винним військового комісара у розголошенні персональних даних

28.02.2018   
ХПГ-інформ
У листопаді минулого року Львівський воєнкомат оприлюднив персональні дані 15 000 призовників. Це викликало скандал.

26 лютого у Єдиному державному реєстрі судових рішень опублікована постанова Личаківського районного суду міста Львова, ухвалена 19 лютого цього року, якою військового комісара Львівського обласного військового комісаріату оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 188-39 КУпАП (порушення законодавства у сфері захисту персональних даних).

Суд постановив «застосувати до» військового комісара «адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 300 (триста) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 5 100 (пять тисяч сто) грн. 00 коп», а також «стягнути (…) на користь держави 352,40 грн. судового збору у справі».

Нагадаємо, 22 листопада 2017 року на своїй сторінці у Facebook Львівський військкомат оприлюднив імена, по батькові та прізвища, а також дату народження та район проживання 15 000 призовників. Це викликало скандал, бо є розголошенням персональних даних, за яке в українському законодавстві передбачено покарання. Сторінка була доступна протягом 7 годин.

Позов до суду подало Регіональне представництво Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Львівській області.

У постанові суду також мовиться, що «на постанову може бути подана апеляційна скарга до Апеляційного суду Львівської області протягом десяти днів з дня її винесення через місцевий суд».

 Поділитися