MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Росія: Скоєно напад на керівника ПЦ «Меморіал» у Дагестані

28.03.2018   
ХПГ-інформ

Сьогодні вранці в Махачкалі жорстоко побили керівника дагестанського відділення Правозахисного центру «Меморіал» Сіражутдіна Дациєва. Про це повідомив Міжнародний «Меморіал», посилаючись на директорку Центру аналізу й запобігання конфліктів Катерину Сокирянську.

Дациєва госпіталізували до нейрохірургічного відділення ЦРЛ, на місці працює поліція.

Сіражутдін Дациєв
(Фото: Facebook Катерини Сокирянської)

Як повідомлялося раніше, 22 січня в Махачкалі пізно ввечері підпалили авто ПЦ «Меморіал» у Дагестані. Тоді ніхто не постраждав, але наступного дня, 23 січня, на мобільний телефон представництва ПЦ «Меморіал» у Махачкалі надійшло СМС-повідомлення: «Ви ходите над прірвою. Зачиніться! Наступного разу разом із вами офіс підпалимо ваш. Машина сигнал». За кілька хвилин подзвонили з того самого номеру: «СМС читай! Наступного разу… наступного разу…» На цьому зв’язок урвався.

 Поділитися