MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Миколі Семені відмовили у виїзді з Криму

03.10.2018   
ХПГ-інформ
Українському журналістові, засудженому в анексованому Російською Федерацією Криму, відмовили в дозволі на виїзд з Криму для лікування в кардіологічній клініці в Києві. Можливо, до липня 2019 року.

2 жовтня стало відомо, що українському журналістові Миколі Семені, засудженому в анексованому Російською Федерацією Криму, відмовили в дозволі на виїзд з Криму для лікування в кардіологічній клініці в Києві. Адвокат журналіста Еміль Курбедінов повідомив виданню «Крым.Реалии», що Семена може отримати можливість виїхати на материкову частину Країни в липні 2019 року.

Фото: Марія Ромашина (krym.org)

Адвокат розповів, що Семена отримав листа від начальника виконавчої служби, в якому зазначено, що він не вповноважений розглядати його «виїзд за кордон». Семені, як додав адвокат, залишається чекати на умовно-дострокове звільнення.

«Виходить, що тільки в липні в нього закінчується половина строку умовного засудження. Він може подати на умовно-дострокове. Якщо задовольнять, а це через суд робиться, тоді він спокійно може виїхати», – відзначив Курбедінов.

Раніше Національна спілка журналістів України закликала українську владу та міжнародні організації докласти всіх зусиль, щоби домогтися необхідного лікування Миколи Семени в кардіологічній клініці Києва. Відповідне звернення до ОБСЄ та до російського Омбудсмена направила Уповноважена ВР України Людмила Денісова.

Нагадаємо, у вересні 2017 року підконтрольний московській владі суд у Сімферополі призначив Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном у три роки й забороною займатися публічною діяльністю три роки. У грудні того ж року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок у частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони на публічну діяльність до двох років.

Микола Семена наполягає на тому, що в своїх матеріалах реалізував право на «вільне висловлення думки».

 Поділитися