MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Репортери без кордонів» закликають визволити журналіста Станіслава Асєєва

29.12.2017   
ХПГ-інформ
Сепаратисти звинувачують Асєєва у «шпигунстві» та «підбурюванні до ненависті».

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» закликає донбаських сепаратистів звільнити журналіста Станіслава Асєєва, якого незаконно утримують в окупованому Донецьку з червня 2017 року. Про це повідомив «Укрінформ», посилаючись на заяву  голови відділу Східної Європи і Середньої Азії цієї організації Йоганна Біра.

«Блогер Едуард Неделяєв, який уже більше року перебував під вартою з боку луганських сепаратистських сил, був випущений 27 грудня 2017 року в рамках обміну в’язнів з Києвом… Ми закликаємо сепаратистів також негайно випустити журналіста Станіслава Асєєва», – наголосив Й. Бір.

Згідно з повідомленнями, заарештованого в листопаді 2016 року в «ЛНР» Неделяєва засудженили до 14 років ув’язнення за «шпигунство» та «підбурювання до ненависті». Асєєва затримали за подібними звинуваченнями в «ДНР».

Станіслав Асєєв  зник 2 червня на контрольованій бойовиками території.

Свої публікації Асєєв підписував псевдонімом Васін і співпрацював з низкою українських ЗМІ, зокрема проектом «Радіо Свобода» «Радио Донбасс.Реалии».


Репортери без кордонів (РБК, фр. Reporters sans frontières, RSF, англ. Reporters Without Borders, RWB) – міжнародна недержавна організація захисту прав людини, яка оберігає свободу слова у всьому світі. Організація проводить боротьбу з цензурою та виступає за звільнення журналістів, які перебувають в ув’язненні, пов’язаному з їх професійною діяльністю. Заснована в 1985 році в Парижі (З української Вікіпедії).

 Поділитися