MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На КПВВ "Станиця Луганська" на спеці в черзі померли люди

20.06.2018   
медіа-група ХПГ
При перетині лінії розмежування на Донбасі через контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ) з підвищенням температури зростає кількість звернень за медичною допомогою та кількість трагічних випадків.

При перетині лінії розмежування на Донбасі через контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ) з підвищенням температури зростає кількість звернень за медичною допомогою та кількість трагічних випадків.

Вчора, 19 червня на КПВВ «Станиця Луганська» при перетині лінії розмежування в черзі на підконтрольну частину України померли дві людини.

Із інтерв’ю очевидця: «На КПВВ Станиця Луганська при перетині лінії розмежування з ОРЛО у бік України, несли на носилках двох людей, які були накриті і несли їх ногами вперед. Скоріше за все вони були померлими. Скоріше за все не витримали спеку і повільний пропуск через КПВВ. Пропуск займає, як правило не менше 5 годин. Ще близько десятьом людям в черзі було погано. Цим громадянам допомогу надавали військові та представники Червоного Хреста. Українські військові постійно заганяють всю чергу під навіс, а там задуха, яку молодь не витримую, не те, щоб бабці 80-ти років».

На КПВВ «Станиця Луганська» в напрямку тимчасово непідконтрольною української влади території до 100 осіб щодня звертаються до Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), щоб виміряти кров’яний тиск.

«З 21 по 25 травня було зафіксовано 74 випадки втрати свідомості. Не менш 5 нещасних і 2 летальних випадки сталися на КПВВ "Станиця Луганська" і "Мар’їнка" в травні. Через спеку ситуація може погіршитися », - йдеться в щотижневому дайджесті організації «Право на захист» щодо ситуації на КПВВ.

Отже правозахисники наполягають ще раз на тому, що на КПВВ важливо забезпечити швидке обслуговування і відповідні умови очікування (достатнє забезпечення водою, навіси від дощу і сонця, циркуляцію повітря під навісами).

Згідно з опитуванням на КПВВ, більшість осіб, які перетинають лінію супротиву, є жителями тимчасово непідконтрольною української влади території і подорожують на підконтрольну для вирішення питань з документами, щоб уникнути припинення виплат внаслідок перевищення 60-денного терміну відсутності на підконтрольній території, зняття готівки, відвідування родичів і здійснення покупок, в тому числі медичних препаратів. Ті, хто подорожував на тимчасово непідконтрольну української влади територію, переважно відвідували родичів і перевіряли майно.

З початком посівного сезону почастішали випадки перевезення саджанців через лінію дотику. Транспортування саджанців була дозволена навіть незважаючи на те, що вони відсутні в переліку товарів, дозволених для переміщення, який закріплений Наказом №39.

Зараз все КПВВ працюють в штатному режимі, з 6.00 до 20.00 годин.

В середньому за добу всі КПВВ на лінії розмежування перетинають майже 42 тисячі осіб і 5,4 тисячі транспортних засобів.

 Поділитися