MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ЄСПЛ передав владі РФ для надання пояснень справу Сенцова

04.10.2018   
ХПГ-інформ
Як виходить із тексту листа, суд ув’язав розгляд справи Сенцова зі справою «Україна проти Росії», яка стосується до анексії Криму.

Європейський суд з прав людини передав російській владі для надання пояснень справу українського режисера Олега Сенцова, який голодує в російській колонії. Про це повідомив сайт «Крым.Реалии».

Копію листа ЄСПЛ, надісланого наприкінці вересня, опублікував адвокат Павло Чіков, керівник міжнародної правозахисної організації «Агора». Євросуд надав уряду РФ строк до 16 січня 2019 року, щоби надати письмовий висновок у справі та відповісти, зокрема, на питання, чи підпадав Сенцов під юрисдикцію Російської Федерації, коли його судили.

Як виходить із тексту листа, суд ув’язав розгляд справи Сенцова зі справою «Україна проти Росії», яка стосується до анексії Криму.

Олега Сенцова та анархіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб у травні 2014 року в Криму за обвинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у терористичній діяльності на території Криму, Кольченка засудили до 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали. Правозахисний центр «Меморіал» заніс Сенцова й Кольченка до списку політв’язнів.

14 травня Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, яких утримують у російських тюрмах.

 Поділитися