MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Опублікований заповіт Олега Сенцова

29.10.2018   
ХПГ-інформ
Документ оприлюднений на прохання політв’язня – цьогорічного лауреата премії Сахарова.

Український режисер Олег Сенцов, засуджений у Російській Федерації, попросив опублікувати заповіт, який він написав на початку вересня цього року. Про це 26 жовтня повідомив сайт телеканалу ATR, посилаючись на «Громадське».

Заповіт Сенцов написав коли ще тримав голодування. Лист передала «Громадському» двоюрідна сестра політв’язня Наталя Каплан.

Наводимо текст заповіту в перекладі українською мовою:

«Я, Сенцов Олег Геннадійович, в добрій пам’яті і при розумі бувши, відписую в разі моєї смерті екранізацію фільмів за моїми сценаріями, а саме: „Носоріг“, „Кай“, а також написані мною в неволі „Пишновеличний світ“, „Ґави“ та „Крісті“ моїй споборниці і другому режисерові Євгенії Врадій як режисеру-постановнику. В разі її відмови, вона має право вибрати, кому передоручити ці екранізації, а також обрати компанію виробника цих фільмів.

Правонаступниками, спадкоємцями та одержувачами моїх гонорарів після моєї смерті я призначаю моїх дітей: Сенцову Аліну та Сенцова Владислава. Заповіт складений у ВК-8 м. Лабитнангі при моєму адвокатові Дінзе Дмитрові й ним завірений.

07.09.2018».

Нагадаємо, 25 жовтня стало відомо, що Олег Сенцов став цьогорічним лауреатом премії «За свободу думки» імені Андрія Сахарова. Премія започаткована Європейським Парламентом 1988 року. На вручення премії, яке має відбутися 12 грудня, запросили сестру Сенцова Наталю Каплан та його адвоката Дмитра Дінзе.

 Поділитися