MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ситуація в зоні проведення ООС: обстріли, жертви серед цивільного населення. Жовтень 2018 року

01.11.2018   
медіа група ХПГ
Ситуація в зоні проведення ООС: обстріли, жертви серед цивільного населення. Жовтень 2018 року

1 жовтня

Внаслідок обстрілу населеного пункту Водяне пошкоджено лінію електропередач, дах однієї будівлі, стіну іншої, третя будівля зруйнована повністю. Також зруйнована лазня на подвір’ї одного з домоволодінь. Боєприпасів, що не вибухнули, не виявлено. Постраждалих серед цивільного населення немає.

6 жовтня

При перетині лінії розмежування по коридору «Горлівка-Бахмут» померла жінка 1957 р.н. мешканка окупованого міста Торез.

9 жовтня

Під обстріл потрапило підприємство «Бахмутського аграрного союзу» в н.п.Новолуганське. Пошкоджень зазнали господарчі споруди - пошкоджений дах приміщення для утримання тварин.

11 жовтня

Наприкінці вересня до Попаснянської райдержадміністрації звернулось 14 сімей міста Золоте-4 з вулиці Експерементальна з приводу їхнього переселення в більш безпечні райони міста. Адже останнім часом на цій території відмічається загострення ситуації: майже щоденні обстріли загрожують життю осіб, які там проживають. Проведено ряд нарад чиновників за участю міжнародних благодійних організацій. Однак фактично питання не вирішено.

13 жовтня

*Під обстріл потрапив житловий сектор села Широкине. Зруйновано господарську будівлю по вул. Радянській. Також зафіксовано дві вирви від вибуху мін калібру 120 мм по вулиці Радянській, та вирву від вибуху 120 мм міни у полі біля Широкиного.

* Під обстріл потравпив населений пункт Чермалик пошкодження зафіксовані на прибудинкових ділянках по вулиці Нікітіна, 10, по вулиці Миру, 37 та по вулиці Заможній, 4.

13 жовтня

Під обстріл потрапило місто Золоте-4. Внаслідок обстрілу пошкоджено будівлі та господарське майно по вул. 1-а Вільна, 64. Поранено собаку.

15 жовтня

Від початку місяця три рази стався обстріл населеного пункту Новолуганське, в тому числі зазнало шкоди підприємство “Бахмутський аграрний союз”.

18 жовтня

*Внаслідок підриву на вибуховому пристрої загинули двоє мирних мешканців населеного пункту Золоте-4: чоловік 1973 року народження та жінка 1972 року народження, котрі йшли у бік тимчасово окупованого Золотого-5.

Чоловік під час інциденту, отримав травми не сумісні з життям. Жінка, імовірно, отримала важкі поранення і залишалася жива ще деякий час, це було зрозуміло з стогонів і криків про допомогу, які лунали з місця події, про які повідомили місцеві жителі. На наступний день, стогонів вже не було чутно, цілком ймовірно, жінка померла. Лише 23 жовтня тіла були євакуйовані.

* Постраждала жінка похилого віку, яка їхала з Макіївки в Курахове. Коли вона тільки вийшла з автобуса біля «нульового» блокпоста, водій почав рух, транспортний засіб зачепив її палицю і переїхав жінці ногу.

Водій привіз потерпілу в PUI (Première Urgence Internationale), де медики оперативно надали необхідну допомогу і викликали "швидку". Через підозри на перелом ноги "швидка допомога" госпіталізувала жінку в лікарню Курахово.

18 жовтня

Під час обстрілу контрольного пункту в’їзду-виїзду "Мар’їнка" куля потрапила в заднє скло одного з автомобілів, який знаходився на оформленні на КПВВ.

На задньому сидінні автомобіля знаходилися діти. На щастя ніхто не постраждав.

20 жовтня

Під обстріл потрапив житловий сектор населенного пункту Майорськ.

Сліди розривів гранат були зафіксовані на прибудинкових ділянках, на асфальті неподалік жилого будинку та газорозподільчої станції, яка дивом не вибухнула. Одним з влучань пошкоджено дах господарчої споруди.

21 жовтня

В результаті обстрілу отримав наскрізне кульове поранення нижньої кінцівки житель Мар’їнки 1978 року народження.

22 жовтня

З 14 жовтня 2018, внаслідок обстрілу було пошкодженно водогон “Горлівка – Торецьк” , було припинено подачу води до міста Торецьк і селищ Залізне, Південне та Щербинівка. 60 тисяч чоловік залишились без життєдайної рідини.

Українська сторона СЦКК п’ять разів зверталась до СММ ОБСЄ стосовно проведення робіт, але відповіді від окупаційної адміністрації не надходило.

22 жовтня було отримано гарантії безпеки на проведення аварійно-відновлювальних робіт на водоводі в районі шахти Гагаріна.
Аварійно-відновлювальні роботи пошкодженого водогону розпочали наступного ж дня.
О 19.30 водопостачання до Торецька відновлено з поступовим нарощуванням тиску у водоводі.

23 жовтня

В районі Чигарів при спробі заїхати до ушкодженого водопроводу Горлівка-Торецьк з метою його ремонту на міні підірвалися два співробітника "Вода Донбасу", 1979 і 1987 р.н., які отримали легкі мінно-вибухові травми.

 Поділитися