MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

РФ: Колегія суддів повернули справу Павла Гриба на доопрацюванняПавла Гриба жорстоко побили інші російські в’язніРФ: стан здоров’я Павла Гриба погіршуєтьсяРФ: На Павла Гриба психологічно тиснутьРФ: У краснодарському СІЗО відмовляються приймати продукти для Павла ГрибаСтан здоров’я Павла Гриба дуже поганийРосійський суд залишив Павла Гриба під вартоюПавлу Грибу продовжили арештУкраїнський консул зустрівся з Павлом ГрибомСтан здоров’я Павла Гриба вкрай небезпечнийРФ: під час етапування Павла Гриба зникли лікиРФ: Засідання у справі Павла Гриба перенесли через різке погіршення стану здоров’я підсудногоРФ: Суд відмовив Павлу Грибу в перенесенні засідання через погане самопочуттяРФ: Павлу Грибу у судовому засіданні викликали швидкуРФ: Павло Гриб розповів у суді про побиттяРФ: Павлу Грибу терміново необхідна складна операціяРФ: Павло Гриб у суді поскаржився на самопочуттяРФ: Суд відмовив професору Притулі в огляді Павла ГрибаРФ: У черговому засіданні у справі Павла Гриба виступив професор Василь ПритулаРФ: Обвинувачення запросило для Павла Гриба 6 років колонії

РФ: Павло Гриб не може купити ліки та продукти (ОНОВЛЕНО)

03.10.2018   
ХПГ-інформ
Грошовий рахунок 20-річного українця, заарештованого в Російській Федерації, досі заблокований.

Грошовий рахунок 20-річного українця Павла Гриба, заарештованого в Російській Федерації, досі заблокований – через це Павло не може купувати продукти та ліки. Про це повідомив батько в’язня Ігор Гриб «Громадському», передає видання «Тиждень.ua».

«Для людини, яка за ґратами, це дуже важливий аспект», – сказав Ігор Гриб. На його думку заборона від Держфінмоніторингу Росії діятиме й надалі.

Також батько в’язня зазначив, що нічого не знає про стан здоров’я сина.

«Стан здоров’я – невідомий, не було ніяких обстежень», – сказав І. Гриб.

Нагадаємо, Павло Гриб зник 24 серпня минулого року в Білорусі під час подорожі до міста Гомеля, де мав зустрітись із дівчиною, з якою познайомився в соціальних мережах. У вересні російська влада повідомила, що він перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодара. Павла звинувачують у тероризмі. Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця. Павло через інвалідність має постійно вживати спеціальні препарати.

Фото: Громадське радіо

Повідомлялося також, що під час етапування до Ростова-на-Дону Гриб був жорстоко побитий іншими російськими в’язнями, коли ті дізналися, за якою статтею його обвинувачують.

23 липня цього року у Північнокавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону (РФ) розпочалося судове слухання у справі Гриба. Після оголошення обвинувального акту Павло заявив, що не визнає обвинувачень. «Я повністю незгоден з обвинуваченням. Оскільки під час ведення слідства були допущені критичні помилки, які не дозволяють обґрунтувати це обвинувачення для того, аби мати підстави для притягнення до відповідальності», – сказав він.

Тоді ж колегія суддів повернула справу на доопрацювання прокурорам. Павло Гриб залишатиметься під вартою до 22 жовтня 2018 року.


Сьогодні, 3 жовтня, Ігор Гриб розповів, що у вересні Павлу Грибу дозволили передати ліки, повідомляє видання «Тиждень.ua». За словами батька в’язня, передача ліків ув’язненому має бути звичайною процедурою, і тут немає жодного досягнення. Ігор Гриб наголосив, що в СІЗО «зробили те, що вони зобов’язані робити».

«Так і має бути, це не досягнення», – зазначив І. Гриб.

Крім того, він уточнив, що передали ліки лише для підтримки стану здоров’я, адже нині йому невідомий реальний стан сина.

«Це не ті ліки, які лікують, це ті, які підтримують здоров’я», – додав він.

 Поділитися