MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Закарпатті з’явилися білборди «проти сепаратистів»

22.10.2018   
ХПГ-інформ
20 жовтня у кількох районах Закарпатті з’явилися білборди з зображенням лідерів Товариства Угорської Культури й написом «Зупинимо сепаратистів». Поліція порушила провадження за фактом розпалювання ворожнечі.

У суботу, 20 жовтня, у кількох районах Закарпатської області з’явилися рекламні щити з зображенням трьох лідерів Товариства Угорської Культури Закарпаття (ТУКЗ українською, КМКС або KMKSZ угорською) і написом «Зупинимо сепаратистів». Про це повідомив сайт «Mukachevo.net». Зокрема білборди були виявлені при в’їзді в Ужгород у селі Минай, а також при в’їзді у село Гать Берегівського району.

У Закарпатській ОДА зазначили, що плакати поклеїли на щити вночі самовільно, зараз правоохоронці встановлюють осіб, які могли би бути причетні до цього. Також там припустили, що за цією провокацією можуть стояти російські спецслужби.

«Миттєво засудили розміщення цієї реклами і в угорських організаціях Закарпаття, зауваживши, що це продовження антиугорської кампанії в Україні. Назвала ці бігборди провокацією і посол України в Угорщині Любов Непоп», – передає видання.

Зараз на Закарпатті від імені КМКС проходить медійна кампанія під гаслом «Не дамо зруйнувати мир на Закарпатті» – білборди з такими написами двома мовами розміщено по всій області.

Сьогодні, 22 жовтня, сайт Генеральної прокуратури повідомив, що Ужгородським районним відділом поліції за процесуального керівництва Ужгородської місцевої прокуратури зареєстровано кримінальне провадження за фактом умисного розпалювання національної ворожнечі та ненависті (ч. 1 ст. 161 КК України).

Встановлено, що в ніч з 19 на 20 жовтня 2018 року невідомі особи розмістили плакати провокаційного змісту на території декількох сіл Закарпатської області. Встановлюються особи причетні до вчинення цього злочину, – мовиться в повідомленні.

Фото з сайту «Mukachevo.net».

 Поділитися