MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Крим: До офісу адвокатів увірвалися силовики в масках

06.11.2018   
ХПГ-інформ

Співробітники російського Центру з протидії екстремізму та прокурор вручили пересторогу кримському адвокатові Емілю Курбедінову. Про це повідомляє сайт «Крым.Реалии» з посиланням на адвоката Едема Семедляєва.

«Сьогодні вони увірвалися до нашого офісу в Сімферополі та вручили пересторогу Емілю Курбедінову. Таку саму пересторогу, як 27 жовтня на „Кримській солідарності“, коли вручили мені, Лілі Гемеджі, Діляверу Меметову», – розповів Едем Семедляєв.

Фото з Facebook Едема Семедляєва

Нагадаємо, 27 жовтня на засідання громадського об’єднання «Кримська солідарність» у Сімферополі прийшли представники окупаційної влади – з прокуратури, поліції та невідомі в масках, – щоби запросити координатора об’єднання Ділявера Меметова, юриста Лілю Гемеджі та адвоката Едема Семедляєва до прокуратури. Їм вручили пересторогу про неприпускання порушення законодавства у сфері екстремізму і тероризму.

Координатор громадської організації «Крим-SOS» Таміла Ташева повідомила у Facebook, що силовики не надали жодних документів.

«Продовження тиску на адвокатів в окупованому Криму. Адвокатів, які здійснюють захист політичних в’язнів у Криму. // Зараз в адвокатському офісі Еміля Курбедінова, Едема Семедляєва, і інших колег пройшло вручення Е. Курбедінову перестороги про неприпускання екстремістської діяльності (про проведення несанкціонованих мітингів). // Зайшов „прокурор“, ще кілька людей у масках, які не показали своїх посвідчень, не представились. Таке собі маски-шоу. // „Прокурор“ сказав і це є в цій „пересторозі“ Емілю, що по ньому проводяться оперативно-розшукові заходи. Що це за заходи, він не пояснив», – написала Таміла Ташева.

 Поділитися