MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Дні документального кіно про права людини

28.03.2007    джерело: news.liga.net

Дні документального кіно про права людини

З 30 березня по 6 квітня 2007 р. у Києві відбудеться Четвертий міжнародний фестиваль "Дні документального кіно про права людини "Український контекст". Фестиваль урочисто відкриється о 19:00 в Будинку кіно фільмом італійського режисера Клаудіо Лаццаро "Спали прапор" – фільм присвячений боротьбі міфічної частини Італії за власну незалежність, яка нагадає українцям про зло сепаратизму, ксенофобії та фашизму. Ведучій на відкритті – тележурналіст Єгор Соболєв.

Усі перегляди Фестивалю в цьому році, на відміну від минулого, будуть відбуватись у післяобідні години: з 16:00 до 22:00, та проходитимуть на трьох майданчиках: в Будинку кіно (вул. Саксаганського,6), у кіноклубі Києво-Могилянської академії (Набережно-Хрещатицька, 27) та у залах Гьоте-Інституту в Україні та Британської Ради (вул. Волоська, 12/4) .

В цьому році до фестивальної програми увійшло більше ніж 100 фільмів майже з 40 країн світу. Більшість фільмів були відзначені на багатьох міжнародних фестивалях, деякі з них були номіновані на "Оскар".

Серед фільмів-подій фестивалю, які організатори вважають за необхідне відзначити: насамперед, роботи відомого угорського режисера Роберта Лакатоса, фільм німецького режисерів Олівера Алекса та Сюзанн Бенце "Хіт парад Гітлера", фільм Армена Єрицяна "Під відкритим небом", фільм Пітера Лома "На канаті" тощо.

Фестиваль засновано в 2003 році Українською гельсінською спілкою з прав людини та громадською організацією "Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв". Головною метою організатори вважають сприяння становленню в Україні відкритого діалогу в суспільстві, ствердження загальнолюдських норм гідності та верховенства права.

 Поділитися