MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

«Афганцы» Крыма требуют от властей разрешить построить мечеть в СимферополеМеджліс вимагає порушити кримінальну справу щодо депутатів СімферополяСімферопольська міськрада провокує кримських татар?Кримські татари заявляють про ксенофобські настрої серед силовиків АРКЗаява прес-служби Федерації єврейських общин України.На мусульманському цвинтарі невідомі зруйнували практично все надгробне каміння.Кримські татари попередили Раду Європи про загрозу конфлікту в КримуПрокуратурою внесено протест на рішення міськради про землю під мечетьЗвернення Громадського руху “За толерантний Крим”Мусульмани Криму розпочинають акції протесту, вимагаючи дозволу на спорудження Соборної мечеті у СімферополіДуховное управление мусульман Крыма объявило заказным решение ВСУ по Соборной мечети в СимферополеКримські татари обнесли парканом землю під мечеть у СімферополіКримські татари: і через 65 років депортація триває?Створено Світовий конгрес кримських татар

Мусульмани виграли суд у Сімферопольської міськради за Соборну мечеть

02.04.2008    джерело: www.radiosvoboda.org
Лютневе рішення Господарського суду Криму, яке зобов’язує Сімферопольську міськраду укласти з Духовним управлінням мусульман Криму угоду про виділення землі під Соборну мечеть, набрало чинності

У Криму триває конфлікт довкола заборони місцевою владою будівництва у Сімферополі Соборної мечеті. Але відучора лютневе рішення Господарського суду Криму, яке зобов’язує Сімферопольську міськраду укласти з Духовним управлінням мусульман Криму угоду про виділення землі під Соборну мечеть, набрало чинності.

На місці, де мусульмани хочуть збудувати Соборну мечеть – пожвавлення: хтось розвантажує будівельний камінь-«ракушняк», хтось – розчищає майданчик від дрібних кущів, у наметі – переписують жертводавців. І всі обговорюють вістку, що апеляційний суд відхилив позов Сімферопольської міськради і тепер остання має підписати з Муфтіятом угоду про оренду земельної ділянки для зведення на ній Соборної мечеті.

«Все-таки ми витримали це випробовування. Справді, ми на правильному, законному шляху. Залишилося кілька формальностей, які ми маємо ще пройти. Пройдемо – і вже розпочнеться будівництво. Це буде дуже велика, велична споруда. За два, чи за п’ять років її збудуємо – це лише Аллах знає. Але обов’язково збудуємо! Ми звідси не підемо, поки тут не зведему таку чудову мечеть!», – зазначив заступник Муфтія мусульман Криму Закір Куртнезіров.

Втім, залишилося «кілька формальностей» – це й підпис під угодою мера Сімферополя «регіонала» Геннадія Бабенка, який публічно висловлювався проти будівництва Соборної мечеті. Але цього разу дізнатися про те, чи підпише він угоду, не вдалося – він виїхав за межі Криму.

Не виявилося на робочому місці й секретаря міськради, керуючого справами міськвиконкому і навіть керівника прес-служби. «Ніяких взагалі не буде коментарів – це точно. Бо в нас і начальника немає. Хіба що завтра, та й то – не в мера», – заявили у прес-службі Сімферопольського міськвиконкому.

Можливий саботаж чиновників кримських татар не лякає

Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, схоже, уже має план дій на випадок саботажу чиновників.

«За умови, що Сімферопольський виконком протидіятиме, ми сподіваємося, що інші органи державної влади діятимуть згідно рішень суду, а Державна виконавча служба у законному порядку змусить чиновників виконувати рішення суду. Ми просто змусимо прокуратуру вжити всіх заходів, щоб Геннадій Бабенко попри власне небажання усе ж виконав вимоги закону і підписав усі необхідні папери», – заявив Рефат Чубаров і висловив переконання, що будівництво Соборної мечеті розпочнеться уже у травні.

 Поділитися