MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Житомирщині штурмували райраду через медичну реформу

27.09.2013   
Ольга Гончарова, Харківська правозахисна група

Сьогодні, 26 вересня у місті Коростишеві Житомирської області близько 200 людей вийшли на мітинг до районної ради, де на сесійному засіданні розглядалось питання реорганізації місцевої лікарні.

Депутати Коростишивівської раби планують створити комунальний заклад «Центр первинної медико-санітарної допомоги Коростишівського району» і планують скоротити ряд відділень районної лікарні - влада хоче скоротити неврологічне, кардіологічне, гінекологічне та  пологового відділення лікарні.  

Ніхто з представників влади до мітингувальників не вийшов. Обурені люди під крики «Ганьба!» почали штурмувати будівлю. Акцію підтримала місцева організація ВО Свобода.

Вже після голосування депутати райради вийшли до мітингувальників і заявили, що про скорочення лікарів не йдеться, а розглядається питання розділення фінансування районної лікарні.

В той же час міліція повідомила, що «народний депутат зробив спробу зайти до адміністративного будинку, водночас спонукавши до цього близько 70 осіб – учасників акції».

«На вимогу працівника міліції посвідчити особу, чоловік не надав жодного документа і намагався силою ввійти до приміщення, при цьому зірвавши погон з правоохоронця, який забезпечував охорону громадського порядку», - йдеться в повідомленні обласної міліції.

Правоохоронці заявили, що після надання документа про особу, доступ до сесійної зали райради для депутата та двох помічників було відкрито.

Міліція з’ясовує  обставини, описані дії кваліфікує ч. 2 ст. 296 ККУ - хуліганство, вчинене групою осіб.

За матеріалами тижневика Тиждень

 Поділитися