MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Правозахисники в гостях у юристів

21.10.2013   
«Чугуївська правозахисна група» надаватиме первинну правову допомогу харків’янам, що опинилися у складних життєвих ситуаціях.

8 жовтня 2013года в Україні відзначався День юриста. Цього дня до юристів, що працюють у Центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді м. Харкова, завітали представники неурядових громадських організацій.

На базі Харківського міського ЦСССДМ «Довіра» зібралися директори та провідні спеціалісти-юрисконсульти 9 районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також очільники Департаменту у справах сім’ї, дітей та молоді Харківської міської ради.

Юрист ЦСССДМ «Довіра» Олександр Король презентував проект «Кабінет юридичної допомоги», який є результатом об’єднання зусиль центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді міста Харкова, громадської організації «Чугуївська правозахисна група» та волонтерів, і спрямований на надання первинної правової допомоги харків’янам, що опинилися у складних життєвих ситуаціях.

Координатор «Центру правової інформації та консультацій» Чугуївської правозахисної групи Юрій Чумак привітав усіх з професійним святом та розповів про діяльність організації, про результати та здобутки, досягнуті на території міста Чугуєва та Чугуївського району Харківської області за час реалізації проекту в рамках ініціативи «Посилення правових можливостей» програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження».

Ю. Чумак звернув увагу на суспільне значення необхідності розвитку правосвідомості громадян в Україні та діяльності, спрямованої на захист прав малозабезпечених верств населення. Він зазначив, що за ініціативою голови ЧПГ Романа Лихачова, члени організації будуть щотижня надавати безоплатні правові консультації жителям Харкова. При цьому діяльність ЧПГ в межах проекту «Кабінет юридичної допомоги» є благодійною, адже не фінансується з жодного джерела.

Від «Чугуївської правозахисної групи» всім присутнім юрисконсультам ЦСССДМ були вручені інформаційні буклети з актуальних правових питань, підготовлені фахівцями ЧПГ.

Також слово було надано представнику громадської організації «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв» Ігорю Кофману, який, у рамках фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA презентував короткометражний фільм «Металобрухт» з кіноальманаху «Поза Євро». Стрічка, що є справжнім витвором документального кіномистецтва, стала для юристів добрим подарунком до професійного свята.

 Поділитися