MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Львові на Євромайдан вийшло 10 тисяч людей (+фото)

30.11.2013   
Сьогодні у Львові на мітинґ на підтримку євроінтеграції до пам’ятника Шевченкові вийшло до 10 тисяч людей різного віку. Серед основних гасел виступів на Євромайдані у Львові – відставка президента та уряду.

Як повідомляє Тиждень.ua, посилаючись на ZIK, сьогодні у Львові на мітинґ на підтримку євроінтеграції до пам’ятника Шевченкові вийшло до 10 тисяч людей різного віку.

Ведучі періодично зачитують останні новини з Києва та запрошують до виступів громадських діячів, політиків, правозахисників.

Серед основних гасел виступів на Євромайдані у Львові – відставка президента та уряду. Промовці не забувають і про європейську інтеграцію, але наголошують, що після нічних подій на Майдані Незалежності це питання відійшло на другий план.

Також біля сцени розміщений екран, на якому транслюють останні випуски новин 5 каналу та відео розгону Євромайдану в Києві. Під час перегляду відео юрба не стримує емоцій. Зокрема, коли журналісти беруть коментарі щодо розгону майдану у провладних політиків, львівський майдан вибухає гучним «Ганьба!».

Міліція охороняє мітинґ у звичному режимі: невеликі патрульні групи розташовані периметром.

Також міліціонери охоче спілкуються з громадськими активістами, що охороняють сцену від можливих провокацій.

Раніше активісти із львівського Євромайдану у Facebook написали, що бійці львівського «Беркуту» відмовився виконувати накази з Києва, а для придушення Євромайдану у Львові влада відправила спецзагін з Києва.

Водночас начальник ГУ МВС у Львівській області О. Рудяк запевняє, що до Львова не викликали додаткових сил спецпідрозділу «Беркут».

Мер Львова А. Садовий застеріг центральну владу від спроб розігнати львівський Євромайдан силою. «Якщо хтось має намір повторити подібне побоїще у Львові, перед ними стануть не лише кілька тисяч студентів, які зараз є на львівському Євромайдані. У Львові вийде все місто!», – написав Садовий.

30.11.2013 18:20

 Поділитися