MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

За пропаганду гомосексуалізму в Росії покарали… дитину

03.02.2014   
Сергій Григор’єв
Дівчинка нібито «поширювала інформацію, спрямовану на формування уявлення про соціальну рівноцінність традиційних і нетрадиційних сексуальних відносин».

У маленькому російському місті Брянської області зафіксовано перший випадок покарання дитини за пропаганду гомосексуальних відносин. Про це повідомляє телеканал новин «24».

У постанові комісії у справах неповнолітніх вказується, що в листопаді 2013 р., в ході якоїсь «профілактичної роботи» виявлена учениця 9 класу, яка «відкрито визнає себе особою нетрадиційної сексуальної орієнтації».

Як запевняють в комісії, дівчинка «систематично поширювала інформацію, спрямовану на формування у неповнолітніх спотвореного уявлення про соціальну рівноцінність традиційних і нетрадиційних сексуальних відносин».

Проти дитини не порушили кримінальну справу, оскільки вона не примушувала нікого до дій сексуального характеру. У підсумку дівчинку попередили і поставили на облік в комісії у справах неповнолітніх .

Нагадаємо, 11 червня 2013 Державна Дума Російської Федерації «в цілях захисту дітей від інформації, що пропагує заперечення традиційних сімейних цінностей» прийняла закон, що доповнює Кодекс РФ про адміністративні правопорушення статтею 6.21, яка встановлює відповідальність за «пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин» серед неповнолітніх. Закон набув чинності 30 червня 2013 після підписання його президентом Росії Володимиром Путіним.

За зазначені «порушення» загрожує штраф в розмірі від 4 000 до 5 000 рублів, посадовим особам – від 40 000 до 50 000, а юридичним особам – від 800 тисяч до 1 мільйона рублів.

Відповідальність іноземних громадян є ще більшою та передбачає одночасне адміністративне видворення за межі Російської Федерації.

Голова Московської Гельсінкської групи Людмила Алексєєва назвала прийняття такого закону «кроком в Середньовіччі, в мракобісся». «Сучасна людина знає, що ці люди відрізняються від інших так само, як брюнет від блондину, вони ні в чому не винні», – заявила правозахисниця.

А Уповноважений з прав людини в РФ Володимир Лукін висловив побоювання, що нерозумне застосування закону може призвести до людських трагедій.

 Поділитися