MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

"38"/"38"

20.09.2014   
Яна Смелянская
Обмін військополоненими, запланований ще на 18 вересня, здійснився сьогодні

Українські силовики й представники самопроголошеної Донецької народної республіки завершили черговий обмін полоненими. Однак свободу знайшло менше число людей, ніж планувалося. Сьогоднішній обмін полоненими пройшов за схемою «38 на 38». За процедурою спостерігали представники ОБСЄ.
Цей обмін мав відбутися ще 18 вересня, проте кілька разів відкладався. Планувалося, що сторони передадуть одна одній по 50 чоловік, проте на ділі звільнили на 24 особи менше. В комітеті ДНР також повідомляють, що українська сторона пообіцяла передати в неділю ще 27 чоловік. Нагадуємо, що всього з початку виконання домовленостей про обмін полоненими звільнені вже майже 300 силовиків та ополченців.

 Поділитися