MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Органи незаконної влади порушують права кримчан

11.11.2014   
Яна Смелянская
У Криму реєструються численні порушення прав громадян з боку органів влади. Про це заявила уповноважена з прав людини Людмила Лубіна.

"Я не знаю, що з цим робити ..." У Криму реєструються численні порушення прав громадян з боку органів влади

Уповноважений з прав людини в включеному Росією Криму Людмила Лубіна змушена визнати, що до неї надходять численні звернення громадян зі скаргами на роботу органів влади. Про це вона заявила сьогодні на засіданні ради міністрів Криму.

За словами Лубіної, скарги свідчать про "неефективну роботу органів влади та несумлінне ставлення посадових осіб до своїх обов’язків".

За словами омбудсмена, інститут уповноваженого з прав людини діє всього 3 місяці, але щотижня туди надходить до 100 звернень громадян. «Якщо проаналізувати звернення громадян, то стає зрозуміло, які органи влади у нас не допрацьовують, які проблеми існують, які посадові особи практично не реагують і недобросовісно відносяться до службових обов’язків», - заявила Лубіна.

Вона звернула увагу на те, що в Криму через неефективну роботу Державного комітету з державної реєстрації та кадастру практично не реалізується право приватної власності.

«Я хочу сказати про те, що основоположний інститут права власності в Криму не реалізується ... Я далека від думки встановлювати хто винен, у мене немає вирішення питання, що робити, але проблема існує з реєстрацією права власності», - сказала Лубіна.

Вона також розповіла про проблему черг до реєстраційних органів. «На сьогоднішній день черга в кадастр становить 3300 осіб, в день проходять лише 150 осіб, 75 з запису і 75 по живій черзі. А в черзі на вул. Толстого громадянин Криму позбавлений права на чергу, бо там в основному працюють ріелтори, кадастрові інженери і нотаріуси, і вони діють один за одним, а простій людині вклинитися неможливо», - розповіла про проблему Лубіна.

На її думку, відкриті філії госкомрегістра не вирішують проблеми черг, оскільки з населення стягується нелегальна плата за послуги, що змушує громадян звертатися до Сімферополя.

«У нас є філії, але всі громадяни туди не йдуть, вони приїжджають до Сімферополя, бо отримати документи в цих філіях дуже дорого, це практично відсоток від угоди. Тільки в Сімферополі контролюється це питання, на решті місць роблять, що завгодно», - повідомила вона.

«Таким чином, страждають люди, страждає бізнес. Я не знаю, що з цим робити, але робити щось треба », - уклала Лубіна.

 Поділитися