MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В церквах Московського патріархату вимагають прибирати український прапор

11.12.2014   
Яна Смелянская
У церкві міста Слов’янськ Донецької області батюшка вимагав прибрати український прапор під час панахиди за загиблим в аеропорту Донецька бійцеві.

Батюшка в православній церкві Московського Патріархату в Слов’янську вимагав прибрати український прапор під час панахиди за загиблим в аеропорту Донецька військовому.

«Вчора ховали бійця житомирської 95 аеромобільної бригади у нас в Слов’янську на кладовищі. Була громадянська панахида на площі, потім поїхали на цвинтар. На кладовищі невелика церква Московського Патріархату. Ну, церква, і церква ... У моєї дочки на плечі був накинутий український прапор», - розповів волонтер Ігор Сенченко.

За його словами, спочатку цим фактом обурилася одна з жінок при церкві. «Вона відразу говорить: «Прапори звідси поприбирати». Потім батюшка безпосередньо підключився: «Забирайте цю пропаганду!». Я їм кажу: «Почекайте, це не пропаганда. Ми в Україні. Це моя дочка, у неї український прапор - не американський, чи не російський». «Це пропаганда, прибирайте. Шеврони, гаразд, нехай залишаються», - передав діалог зі священнослужителем Ігор Сенченко.

Через те, що інцидент виник на похоронах, люди не стали піднімати скандал, однак, були дуже обурені. Шістнадцятирічна дівчина зняла прапор з плечей і під час панахиди тримала його в руках.

Як повідомили в прес-службі Донецької ОДА, в Слов’янську відбулася громадянська панахида за загиблим військовослужбовцем 95-ї аеромобільної бригади Збройних Сил України 28-річному А.Ременюку, який героїчно загинув 8 грудня в бою з незаконними збройними формуваннями при обороні міжнародного аеропорту «Донецьк» . Провести в останню подорож бійця 95-ОАМБ зібралися його родичі, товариші по службі, бійці інших військових підрозділів, працівники міської ради та мешканці міста. По закінченні панахиди відбулася скорботна хода. Поховали бійця на Північному кладовищі міста.

 Поділитися