MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Вірменії вимагають передати російського солдата - вбивцю вірменській стороні

15.01.2015   
Яніна Смелянська
Сутички демонстрантів з правоохоронцями відбуваються в місті Гюмрі. Демонстранти закидують силовиків камінням, а ті застосовують світло-шумові гранати

Біля будівлі генконсульства РФ у вірменському Гюмрі відбулися сутички городян з поліцією. Протестувальники вимагали передати вірменській стороні рядового Валерія Пермякова, який проходить обвинуваченим у кримінальній справі про вбивство сім’ї Аветисян
Протести у вірменському місті Гюмрі, пов’язані з вбивством російським військовим вірменської родини, переросли в зіткнення з поліцією.
За попередніми даними, 7 осіб доставлено до лікарні, один з них - поліцейський. У цивільних осіб в основному опіки і садна, у поліцейського - забій в області голови. За неуточненої інформації, п’ятьох учасників акції затримали.
Поліція застосувала проти демонстрантів спецзасоби, були чутні вибухи. Кілька учасників акції намагалися зупинити від’їжджаючих у поліцейському авто.
Демонстранти вимагали, щоб слідство у справі здійсненої 12 січня бійні в другому за величиною вірменському місті проводили компетентні органи Вірменії, а не РФ.
Ще вдень мешканці Гюмрі зібралися на церемонію прощання з шістьма членами вірменської родини, у вбивстві яких звинувачують російського солдата.
У Єревані під посольством РФ сьогодні теж пройшла акція протесту: кілька десятків учасників вимагали передати право на проведення розслідування вбивства в Гюмрі правоохоронним органам Вірменії.
Нагадаємо, в понеділок вранці у вірменському Гюмрі була розстріляна з автомата сім’я з шести осіб. Серед убитих - дворічна дитина. Пізніше повідомлялося, що також постраждав немовля, він був доставлений в лікарню у вкрай важкому стані.
Військовослужбовець сто другої російської військової бази Валерій Пермяков, якого підозрюють у скоєнні вбивства, був затриманий російськими прикордонниками при спробі перетнути вірмено-турецький кордон. Пізніше він зізнався у скоєнні злочину. У той же час Росія відмовилася видавати Вірменії свого солдата, пославшись на положення Конституції.

 Поділитися