MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Порошенко показав у Мюнхені паспорта та військові квитки солдатів з РФ, які воювали в Україні

07.02.2015   
Яніна Смелянська
За словами глави держави, це є кращим доказом присутності російських військ в Україні, які "заблукали" за сотні кілометрів і вбивають українських військових і громадян.

"У 2014 році ми були відкинуті на десятки років, якщо не на століття. Наш сусід відкинув міжнародне право і анексував частину нашої території. Сьогодні колишній стратегічний партнер веде гібридну війну проти суверенної держави. Масова пропаганда вихлюпується на голови людей ..., а кордони використовуються для перекидання російських танків, систем залпового вогню і боєприпасів. Скільки ще світові потрібно доказів, щоб визнати очевидний факт: в Україні є іноземна техніка, найманці, російські військові інструктори, танки і регулярні війська ", - сказав Порошенко, продемонстрував паспорт і військовий квиток російського військовослужбовця, який загинув в Україні.

За словами глави держави, це є кращим доказом присутності російських військ в Україні, які "заблукали" за сотні кілометрів і вбивають українських військових і громадян.

"Я взяв із собою паспорта та військові квитки російських солдатів, офіцерів, які приїхали до нас і це найкращий доказ агресії і присутності російських військових", - підкреслив він.

"Сотні тисяч мирних громадян стали жертвами в результаті терористичних атак сепаратистів, яких озброює Росія. Близько 300 жертв малазійського Боїнга, який був збитий ракетою терористів, яких підтримує Росія. Терор не тільки проти України, це проблема світу. 16 жертв невинних, які загинули в Волновасі, артобстріл Маріуполя російськими ракетами. Це та ціна, яку платить Україна за те, що вона відстоює свої цінності, за свій європейський вибір розвитку ", - повідомив Порошенко.

Також внаслідок російських нападів Україна втратила 20% промислового потенціалу, заявив глава держави.

"Ми втратили 20% свого промислового продукту. Тобто 10% всього потенціалу просто фізично було зруйновано в результаті російських нападів", - повідомив Порошенко.

Президент додав, що в Україні можлива техногенна катастрофа.

"Техногеннна катастрофа, буде мати глобальні виміри через те, що одна з найбільших атомних станцій в Енергодарі, розташована в 280 км. Від Маріуполя", - повідомив Порошенко.

Основною темою конференції в Мюнхені став крах міжнародного порядку в результаті кризи в Україні та його наслідки для європейської архітектури безпеки, а також погіршує ситуація на Близькому Сході.

 Поділитися