MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Глава ВСУ дозволив заарештувати трьох скандальних суддів Печерського суду

03.03.2015   
Яніна Смелянська
2 березня у Верховну Раду надійшла згода на арешт трьох скандальних суддів Печерського районного суду Києва Сергія Вовка, Віктора Кицюка і Оксани Царевич.

Про це повідомив народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко на своїй сторінці в Facebook.

Підтримав подання Генпрокуратури України про надання згоди на затримання та арешт цих суддів голова Верховного суду Ярослав Романюк.

"Сергій Вовк, Віктор Кицюк, Оксана Царевич. Запам’ятайте прізвища цих трьох суддів. У понеділок ввечері до Верховної Ради надійшла згода на їх арешт, підписана головою Верховного суду. Голосування буде в найближчі дні. Якщо вони підуть - це буде провал всіх спецслужб України" , - написав народний депутат.

На підтвердження своїх слів Лещенко оприлюднив фотокопії оригіналів документів.

Оксана Царевич входила в колегію суддів у першій справі Юрія Луценка. Царевич і Віктор Кицюк були суддями у справі про вбивство Євгена Щербаня, в якому було пред’явлено звинувачення Юлії Тимошенко.

Суддя Печерського суду Сергій Вовк у свій час виніс обвинувальний вирок чинному голові фракції "Блок Петра Порошенка" і екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку і два роки тому позбавив житла на Печерську київську вчительку Ніну Москаленко.

Раніше Вищий конституційний суд України відмовив ГПУ в відсторонення від посади судді Оксани Царевич, яка розглядала справи Тимошенко і Луценка, і судді Віктора Кицюка, який займався справою Щербаня.

   

 Поділитися