MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Скандал на блокпосту біля Харкова

13.03.2015   
Яніна Смелянська

На одному з блокпостів під Харковом розгорівся скандал. Троє киян запевняють, що вони, повертаючись з чергової волонтерської місії з Донецької області через Ізюмський блокпост, стали жертвами знущання з боку правоохоронців.

За словами волонтерів, правоохоронці ображали і погрожували пасажирам зупиненої машини.

«Наші особисті каски і бронежилети вони забрали, розцінивши їх як вкрадені у бійців. Потім вони знайшли чотири пари шкарпеток, що залишилися з усієї партії, які ми хотіли роздати на блокпостах, і пригрозили, що згодують їх нам. Ми ж в полеміку не вступали, оскільки зрозуміли, що силовики п’яні: від них тхнуло сильним перегаром. Ми просто боялися, що почнуть стріляти», - розповів один з волонтерів.

В УМВС України в Харківській області вже створили спеціальну комісію, яка працює на місці інциденту і вивчає всі обставини. Уже з’ясувалося, що на Ізюмському блокпосту в той день чергували співробітники зведеного загону Кіровоградської та Рівненської міліції.

«Якщо інформація щодо неправомірної поведінки співробітників ОВС підтвердиться, незалежно від місця їх служби, вони будуть звільнені і притягнуті до відповідальності», - сказав начальник облУВС Анатолій Дмитрієв.

За словами Дмитрієва, на харківських блокпостах розмістять важливу інформацію з телефонами довіри, за яким можна буде у будь-який час доби поскаржитися на порушення з боку правоохоронців.

З початку року на блокпостах Харківської області відбулося вже два резонансних інциденту.

 Поділитися