MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

38 гуманітарний конвой - тільки література і чай

17.09.2015   
Яніна Смелянська

Так зустрічають ювілейний 36-й "гумконвой" мешканці Луганщини

Черговий 38-й путінський "гумконвой" знову мчить на Донбас. Більше 100 автомобілів везуть понад 1200 тонн гуманітарних вантажів, що складаються з навчальної літератури та продуктів харчування ".

Як повідомили в МНС РФ, автоколона з так званою "гуманітарною допомогою" вийшла з Донського рятувального центру МНС в Ростовській області в 3:00 за київським часом.

На шляху прямування, перед державним кордоном, вона розділиться приблизно на рівні частини, одна з яких проїде в Донецьку, інша - в Луганську область, пройшовши всі необхідні процедури на двох прикордонних пунктах пропуску в установленому порядку ", - повідомив представник відомства.

Фури нібито везуть найнеобхідніші набори продуктів для життєзабезпечення населення Донецької та Луганської областей, таких як консерви, крупи, олія, борошно, чай, зазначили в МНС РФ.

Не зайвим буде нагадати, що як тільки російські "гумконвоі" заїжджають на схід України, то тут же бойовики з новою силою починають атакувати позиції військовослужбовців нашої країни.

Вже сьогодні надійшла інформація, що в Донецьку різко посилили охорону адміністративних будівель, в яких розташовуються так звані "державні органи" терористичної організації ДНР.

Про це нардеп від "Народного фронту", координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

Крім того, пише експерт, "зафіксовано прибуття піхотного підрозділу бойовиків (чисельністю до роти) до складу бандформування, чинного у напрямку н.п.Красногоровка і Мар'їнка.

У прикордонних районах - біля пункту пропуску "Довжанський" зафіксовано скупчення цивільного автотранспорту з озброєними людьми у військовій формі.

Що стосується ситуації в Луганському напрямку, то у звіті моніторингової місії ОБСЄ за 15 вересня, опублікованому на сайті СММ ОБСЄ повідомлялося, що біля Красного Луча спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала зосередження важкого озброєння терористів.

За даними спостерігачів місії, у бойовиків є 43 реактивних системи залпового вогню БМ-21 "Град" (калібром 122-мм), 16 самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика" і 10 гаубиць. Що ще російський братський народ відправив на схід України з черговою партією гуманітарної допомоги зможемо побачити швидше за все вже найближчим часом.

 Поділитися