MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Карта зони АТО за минулу добу

22.04.2016   
медіа група ХПГ
ВСУ за минулу добу сім разів відкривали вогонь по позиціях Народної міліції самопроголошеної ЛНР. За інформацією речника прес-центру АТО Віктора Шубца, українські військові відкривали вогонь у відповідь, але «виключно зі стрілецької зброї і гранатометів».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У прес-центрі АТО повідомляють про 30 обстрілі ВСУ за минулу добу. За інформацією речника прес-центру АТО Віктора Шубца, українські військові 7 разів відкривали вогонь у відповідь, але «виключно зі стрілецької зброї і гранатометів».

«... Вогонь з мінометів, кулеметів і гранатометів бандформування вели по підрозділам Збройних Сил України в напрямку Зайцеве, Авдіївки, Верхньоторецька. Поблизу Луганського, обстрілюючи наші позиції, бойовики застосували озброєння БМП-1 і БПМ-2. А в районі Мар’їнки під прикриттям зброї різного калібру знову працювали ворожі снайпери.

На Маріупольському напрямку під вогонь з мінометів, гранатометів і протитанкового ракетного комплексу потрапили наші захисники в Широкино», - повідомив Шубец.

У Луганській області були обстріляні позиції ВСУ в районі Трьохізбенка, а також контрольно-пропускний пункт у Станиці Луганській.

Вчора вдень, 21 квітня 2016 року, КПВВ в Станиці Луганській потрапив під обстріл. Про це повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

«Прилетіло п’ять гранат. Потім почав працювати снайпер. У той час на КПВВ працювали цивільні, які намагалися відремонтувати його після тривалих обстрілів», - повідомив Тука.

Постраждалих немає. Будівельників евакуювали.

«Чи очікуєте відкриття ???» - риторично зазначив губернатор.

Нагадаємо, 8 квітня 2016 року єдиний пункт пропуску в області «Станично-Луганське» був закритий через обстріли.

Як повідомив 20 квітня 2016 року спецпредставник ОБСЄ в тристоронньої контактній групі Мартін Сайдік, до наступаючим великодніх свят всі пункти пропуску повинні бути відкриті, щоб жителі східної України могли відвідувати своїх родичів і друзів, які проживають по іншу сторону від лінії зіткнення.

Також спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати наявність хв і снарядів на території військового конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба СММ ОБСЄ.

«Директор сільськогосподарської компанії сказав спостерігачам, що його підприємство орендує близько 2000 гектарів землі біля підконтрольного уряду смт Новотошківське (53км на північний захід від Луганська). За його словами, половина цієї землі не культивується через загрозу хв і снарядів », сказано в повідомленні.

У Донецькій області місцеві жителі поскаржилися представникам ОБСЄ, що через розтяжки не можуть провідати могили рідних.

«На одному з блокпостів «ДНР» на захід від підконтрольного «ДНР» с. Коминтерново (23 км на північний схід від Маріуполя) СММ зафіксувала міни на дорозі. Дві жінки сказали спостерігачам, що через хв і розтяжок більше неможливо потрапити кладовищі в північно-західному напрямку», - сказано в звіті спостерігачів.

3 березня 2016 року представник ОБСЄ на переговорах в Мінську Мартін Сайдік повідомив, що Тристороння контактна група підписала угоду про розмінування.

«Збройні сили і формування сторін до 31 березня забезпечать позначення, обмеження і складання карт районів, що підлягають розмінування в безпосередній близькості до контрольних пунктах для цивільного населення на лінії зіткнення і вздовж доріг до цих пунктів», - сказав він.

 Поділитися