MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Агресія Росії погіршила ситуацію з правами людини в окупованих Криму та Донбасі, - доповідь ЄС

20.09.2016   
медіа група ХПГ
Після початку російської агресії на окупованих територіях на сході країни і в Криму значно погіршилася ситуація з дотриманням прав людини і демократією. Разом з тим, на інших територіях України і в контексті діяльності влади відзначається значний прогрес в цій сфері. Про це йдеться в оприлюдненій 20 вересня доповіді Європейського Союзу про права людини і демократії в світі в 2015 році.

Після початку російської агресії на окупованих територіях на сході країни і в Криму значно погіршилася ситуація з дотриманням прав людини і демократією. Разом з тим, на інших територіях України і в контексті діяльності влади відзначається значний прогрес в цій сфері.

Про це йдеться в оприлюдненій у вівторок доповіді Європейського Союзу про права людини і демократії в світі в 2015 році, повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на УКРІНФОРМ.

"Конфлікт на сході України і нелегальна анексія Криму та Севастополя Російською Федерацією призвели до значного погіршення ситуації з правами людини на територіях, які не перебувають під ефективним контролем уряду", - йдеться в доповіді.

Особливо відзначається погіршення через дії Росії соціально-економічних умов життя людей, обмеження основоположних свобод, свободи слова, мирних зібрань та релігійних переконань.

"На Кримському півострові ситуація з правами людини і основоположними свободами погіршилася після нелегальної анексії з боку РФ. Особливо це стосується проукраїнських активістів, журналістів та кримськотатарської громади", - підкреслили в ЄС.

Щодо неокупованих територій в доповіді наголошується належне проведення місцевих виборів у 2015 році.

"У сфері свободи слова і ЗМІ був зроблений хороший прогрес в частині наближення до європейських стандартів на законодавчому рівні", - відзначили також в Євросоюзі.

Крім того, в документі позитивно відзначені зміни, внесені до Кодексу законів про працю України, прийняття в серпні 2015 року Президентом України Національної стратегії в сфері прав людини та плану дій Кабінету Міністрів щодо імплементації цієї стратегії.

"Все це було важливо в контексті забезпечення ефективної імплементації плану дій щодо візової лібералізації", - додали в ЄС.

 Поділитися