MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Смоленщині судитимуть жінку-інваліда за допомогу біженцям з Донбасу

08.06.2017   
медіа група ХПГ
Інвалід першої групи безкоштовно прописала у себе п’ять громадян України, за що на неї заведено кримінальну справу.

Як повідомляють російські ЗМІ, в Смоленській області заведено кримінальну справу на жінку, яка зареєструвала у своєму помешканні родину з Донбасу.

Абсолютно безпрецедентний випадок поліцейського цинізму і безсердечності стався в Кардимовському районі Смоленської області.

Місцева поліція завела на знерухомлену жінку - інваліда першої групи Тетяну Самсонову кримінальну справу за те, що вона в листопаді 2016 року тимчасово зареєструвала в своєму сільському будинку знайому українську сім’ю біженців з Донбасу.

Всього добросерда смолянка - інвалід першої групи – безкоштовно прописала у себе п’ять громадян України: чоловіка з дружиною, двох їхніх дітей і дідуся - батька дружини. Важливо відзначити, що тимчасова реєстрація українців була оформлена офіційно в місцевому паспортному столі з дотриманням всіх необхідних формальностей.

Через те, що в селі і райцентрі не було робочих місць, українці поїхали шукати роботу в обласний центр, де незабаром працевлаштувалися і зняли житло. Українська родина постійно не проживала за місцем реєстрації, але вони по вихідним ночували у своїй знерухомленій благодійниці.

Однак в поліції це порахували порушенням статті 322.2 Кримінального кодексу РФ. І порушили стосовно інваліда-візочника Самсонової кримінальну справу за фактом «фіктивної реєстрації громадян».

Тепер знерухомленій жінці загрожує суд і величезний штраф. І це при тому, що президент Путін і уряд РФ, а також всі місцеві влади неодноразово зверталися до громадян Росії із закликами дати притулок біженців з України.

До речі, правоохоронці не знають, як доставити жінку в інвалідному візку до суду. Справа в тому, що Кардимовский районний суд знаходиться на другому поверсі, і там немає спеціальних пандусів і підйомників для інвалідів. Так що, швидше за все, знерухомлену жінку судитимуть у неї ж в будинку.

 Поділитися