MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Українські та російські журналісти закликають звільнити Станіслава Асєєва«Репортери без кордонів» закликають визволити журналіста Станіслава АсєєваОб автобиографической прозе Станислава Асеева (Васина)Журналіст Станіслав Асєєв (Васін) оголосив голодуванняБойовики шантажують Станіслава Асєєва«Репортери без кордонів» закликають негайно звільнити Станіслава АсєєваБойовики «ДНР» змусили Станіслава Асєєва зізнатися у «шпигунстві»#FreeAseev: Заява Виконавчої Ради Українського осередку Міжнародного ПЕН-клубуСправу Асєєва включили до переліку 10 найтерміновіших випадків незаконних дій щодо журналістівУ «ДНР» Станіслава Асєєва засудили до 15 років ув’язненняСтаніслав Асєєв – цьогорічний лауреат премії «Вільна преса Східної Європи»Пыточная тюрьма «Изоляция» в ДонецкеСтаніслав Асєєв став лауреатом Шевченківської преміїЛауреаткою Національної правозахисної премії стала Людмила Гусейнова

Станіслав Асєєв скаржиться на стан здоров’я

21.03.2018   
ХПГ-інформ
Журналіст Станіслав Асєєв (Васін), якого тримають на Донбасі в полоні бойовики, живий, але скаржиться на стан здоров’я.

Журналіст Станіслав Асєєв (псевдонім Васін), якого тримають у полоні бойовики «ДНР», живий, але скаржиться на стан здоров’я. Про це сьогодні у Facebook повідомив Єгор Фірсов.

«Стас живий. Намагається триматись. Але скаржиться на стан здоров’я. Його й надалі мучає хронічний бронхіт, який в нього ще з дитинства. І сильний зубний біль.

Стас знаходиться на території колишнього заводу, відомого багатьом як „Ізоляція“. Це приміщення, де військові ДНР з самого початку облаштували в’язницю, де тримали і катували полонених. Ті хто побував у полоні, називають це місце справжнім концтабором, де полонених вдень змушували працювати, а вночі катували», – написав Є. Фірсов.

Повідомлено, що час від часу матері Асєєва надають можливість зустрітися з ув’язненим сином.

Фото: Facebook Єгора Фірсова

Планується видати збірку статей Асєєва, які він писав для українських ЗМІ про ситуацію в ОРДЛО –  щоби привернути увагу до ув’язненого. «В тому числі, видати також і іноземною мовою чим привернути увагу до Стаса на європейському і американському рівні», – написав Є. Фірсов.

Нагадаємо, Станіслав Асєєв зник 2 червня 2017 року на контрольованій бойовиками території. Свої публікації Асєєв підписував псевдонімом Васін і співпрацював з низкою українських ЗМІ, зокрема, проектом «Радіо Свобода» «Радио Донбасс.Реалии». Звільнити Асєєва закликала міжнародна організація «Репортери без кордонів». У лютому заяву солідарності з Асєєвим підписали голови Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко та Союзу журналістів Росії Володимир Соловйов. Про підтримку позиції колег також оголосили керівники Європейської Федерації журналістів.

 Поділитися