MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Крим: Сервера Мустафаєва помістили до психлікарні

15.12.2018   
ХПГ-інформ
Це зроблено для того, щоби дати висновок щодо осудності заарештованого у травні цього року координатора «Кримської солідарності».

Координатора громадського об’єднання «Кримська солідарність» Сервера Мустафаєва, який зараз перебуває під арештом як фігурант бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір», помістили до психіатричної лікарні, щоби «дати висновок про його осудність чи неосудність». Про це розповів адвокат Мустафаєва Сергій Легостов, який напередодні відвідав підзахисного, – передає сайт «Крым.Реалии».

Сервер Мустафаєв (фото: krym.org, RFE/RL)

За інформацією захисника, Мустафаєв перебуває зараз у 15-му відділенні Кримської республіканської психіатричної лікарні у відділення стаціонарної судово-психічної експертизи. Як каже Легостов, Мустафаєва помістили туди 13 грудня.

«Підняли ранесенько, привезли, доглянули, призначили лікаря-спостережника. Буде він тут перебувати приблизно до 10 січня 2019 року. Мета – проведення обстеження й нагляду за Сервером, щоби дати висновок – осудний чи неосудний, психічно здоровий чи нездоровий», – сказав адвокат.

Сервера Мустафаєва затримали 21 травня 2018 року, того ж дня також затримали кримського татарина Едема Смаїлова. Обвинувачення проти них долучили до бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір». У грудні підконтрольний московській владі суд у Сімферополі продовжив арешт Мустафаєву та Смаїлову на два місяці – до 9 лютого 2019 року.


Міжнародна ісламська політична організація «Хізб ут-Тахрір» називає своєю місією об’єднання всіх мусульманських країн у ісламському халіфаті, але відкидає терористичні засоби досягнення цього. Верховний суд РФ заборонив організацію в 2003 році, занісши її до списку терористичних.

 Поділитися