MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Ракетами і дронами по соборах і зерносховищах — підсумки тижня«Робили інформаційні листівки та розвозили по бомбосховищах» – маріупольський журналіст Максим ГрабовськийДенис Волоха: Вища освіта для 80% людей не буде хорошою, тому що більшість її просто не потягнеНайвища гора Швеції перестала бути найвищою через глобальне потеплінняKPI TV більше немає: адміністрація виселила студентське телебаченняАльтернативна освіта. В Україні планують визнавати сертифікати онлайн-курсівЧому ми маємо боротися за права дітей з особливими потребами?«Школа супергероїв»: як в Україні освіта стає доступною для тяжкохворих діточокВпорядкування кладовища – справа рук… самих померлих?Боротьба з корупцією по-українські: нові явищаУ бомбосховищах колонії суворого режиму в Чорнухине більше 50 осіб перебувають під постійними обстрілами. Потрібна термінова евакуаціяРомська освіта: спільна перемога над безграмотністюКоли оприлюднять прізвища причетних до злочинів НКВСЖурналісти в місцевих виборах 2010 року: навчання, освіта, захистПравозахисники прогнозують посилення безладу в судочинствіНовий закон про судоустрій обмежить доступ українців до судуПравосуддя під контролем ПрезидентаВідкрите звернення до Президента України щодо ветування Закону України „Про судоустрій і статус суддів”Політичне правосуддяНовий Закон про судоустрій: швидке і неякісне правосуддя від розумних, але залежних суддів

Заступник голови профкому КПІ намагався зламати мережу Wi-Fi студентського активіста

23.01.2019   
Денис Волоха
22-го січня співзасновник організації “Studwatch Ukraine” та колишній студент Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” Іван Ніколенко помітив підозрілу активність у своїй домашній Wi-Fi мережі. З’ясувалося, що до неї намагався під’єднатися, кілька днів “чатуючи” в під’їзді, студент КПІ Ілля Варжанський.

22-го січня співзасновник організації “Studwatch Ukraine” та колишній студент Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” Іван Ніколенко помітив підозрілу активність у своїй домашній Wi-Fi мережі. З’ясувалося, що до неї намагався під’єднатися, кілька днів “чатуючи” в під’їзді, студент КПІ Ілля Варжанський.

Зараз. До Wi-Fi одного із засновників Studwatch Ukraine намагався під’єднатися проадмінський активіст профкому КПІ Ілля Варжанський. До цього Ілля не раз вступав у конфронтацію та погрожував. Ваня із сусідом змогли втримати його на місці, зараз приїхала поліція і почала слідчі дії. — зазначає в себе на Фейсбуку Олександр Ярильченко.

У момент злому Варжанський був у балаклаві і його вже не вперше бачили під домом у Вані. Поліція вилучила в Іллі пістолет, ноутбук і Raspberry Pi (одноплатний комп’ютер, — авт.) Ніхто не знав, де Ваня мешкає, отже, перед цим він мав простежити за ним. Знайшли Raspberry Pi. Парубок намагався знімати трафік 24 години на добу.

Процес затримання та приїзд поліції був зафіксований у трансляції на Facebook.

На сайті Профкому студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського зазначено, що Ілля Варжанський є заступником голови Профспілкового комітету 

Ілля Варжанський

Іван Ніколенко — колишній голова Студради студмістечка КПІ. Під час його головування, на початку 2018-го року, адміністрація вишу почала чинити тиск, намагаючись відрахувати студента. Із поліції надійшов лист про те, що Іван Ніколенко нібито пропагує вживання наркотиків:

Під час проведення моніторингу соціальних мереж, а саме: сторінок соціальної групи "КПІ Live", виявлено непоодинокі випадки висловлення власних думок з приводу заохочення вживання наркотичних засобів студентами. Так, наприклад, громадянин Ніколенко Іван Васильович, 03.06.1995 р.н. прож.: м. Київ, вул. Борщагівська, 144, кім. 5-08пр, студент 6-го курсу ММІ, гр. МА-62, який займає посаду голови студентської ради студмістечка НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського", в своїх повідомленнях на сторінці "КПІ Live", неодноразово висловлював особисту позицію з приводу легалізації наркотичних засобів, мотивуючи це тим, що "Декриминализация легких наркотиков, особенно в научных целях, нужна", що в свою чергу має негативний вплив на профілактику кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, серед студентів університету.

25 жовтня відбувся мітинг студентів КПІ, обурених фактами, виявленими журналістами “24-го каналу” в розслідуванні щодо ректора вишу Михайла Згуровського та проректора Петра Ковальова, вимагаючи відставки останнього.

Іван Ніколенко на мітингу © Євген Спірін / theБабель

Учора Кіберполіція опублікувала повідомлення про ситуацію з Варжанським.

Працівники Департаменту кіберполіції встановили, що 20-річний чоловік, використовуючи спеціалізований пристрій, отримав віддалений доступ до мережевого обладнання, яке використовував активіст одного зі столичних вишів. 

Зловмисник намагався інфікувати комп’ютерну техніку студента шкідливим програмним забезпеченням. Для цього він блокував доступ жертви до мережі інтернет та маскував свої дії під виглядом оновлення програмного забезпечення роутера. У результаті інфікування зловмисник намагався отримати повний доступ до комп’ютера жертви.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група столичної поліції та працівники кіберполіції. У зловмисника вилучено ноутбук, спеціалізоване обладнання для віддаленого доступу, пістолет ПМФ-1, а також пристрій для виявлення прихованих камер та жучків.

Вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) КК України. Поліція встановлює усі обставини події.

 Поділитися