MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

14-річний хлопець відсудив у батьків аліменти

08.10.2019   
Денис Волоха

Тростянецький райсуд задовольнив позов 14-річного юнака, який позивався до власних батька й матері, вимагаючи сплачувати йому аліменти до досягнення повноліття.

Батьки юного тростянчанина розлучилися, тож він упродовж кількох років жив із бабусею. Вирішивши, що мати «неналежно, не в його інтересах» розпоряджається аліментами, які з 2007-го року виплачує їй батько, — хлопець звернувся до суду. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Тростянецького районного суду Сумської області.

Як свідчить рішення суду, неповнолітній позивач просив до досягнення ним повноліття щомісяця стягувати з батька та матері на його користь по 50% мінімального прожиткового мінімуму, встановленого для дитини віком від 6 до 18 років (зараз він становить 2118 гривень) в якості аліментів на його утримання.

Також він просив суд на час розгляду справи припинити стягнення аліментів із батька на користь матері, проте суд відмовився.

Пресслужба суду зазначає, що в період розгляду судом справи хлопець досяг 15-ти років, закінчив 9 класів школи та вступив до училища в Харкові, де й мешкає зараз у гуртожитку.

1-го жовтня Тростянецький суд повністю задовольнив позов юнака, ухваливши припинити стягнення аліментів з батька на користь матері й відтепер стягувати їх з обох батьків на користь дитини.

«При вирішенні справи суд керувався положеннями статті 179 Сімейного кодексу України, яка передбачає, що аліменти, одержані на дитину, є власністю дитини. Той із батьків або інших законних представників дитини, на ім’я якого виплачуються аліменти, розпоряджається аліментами виключно за цільовим призначенням в інтересах дитини. Неповнолітня дитина має право брати участь у розпорядженні аліментами, одержаними на її утримання. Неповнолітня дитина має право на самостійне одержання аліментів та розпорядження ними відповідно до Цивільного кодексу України», — прокоментував своє рішення суд.

 Поділитися