MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Крим: Повідомлено про засудження кримського татарина за участь у батальйоні ім. Н. ЧелебіджиханаКрим: Підконтрольний Кремлю суд залишив вирок щодо Февзі Саганджі чиннимКрим: Підконтрольний Кремлю суд засудив чоловіка до 10,5 років колоніїКрим останніми днями (19.03.–26.03.2018)Крим останніми днями (08.03.–16.03.2018)Крим останніми днями (01.03.–06.03.2018)Фігуранти ялтинської справи «Хізб ут-Тахрір» – політв’язніКрим останніми днями (14.02.–19.02.2018)Крим останніми днями (07.02–13.02.2018)Крим останніми днями (31.01.–06.02.2018)Крим останніми днями (24.01.–30.01.2018)У Криму відбулися хатні труси у двох кримських татар (ОНОВЛЕНО)Володимирові Балуху не надають медичної допомогиКрим: Знову трус у кримськотатарській господіКрим: Обшуки в сімох кримськотатарських господахКрим: Кілька подійРФ: Суд залишив свідка Єгови з Криму за ґратамиКрим: Людей назвали злочинцями лише в результаті анексії та окупації

Крим: Присуд стосовно Делявера Гафарова залишили чинним

18.10.2019   
ХПГ-інформ
Підконтрольний московській владі Верховний суд Криму не задовольнив апеляційну скаргу на вирок стосовно кримського татарина, засудженого до 10 років за обвинуваченням в участі в «незаконному збройному формуванні.

Підконтрольний московській владі Верховний суд Криму не задовольнив апеляційну скаргу на вирок стосовно Ділявера Гафарова, засудженого до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за обвинуваченням в участі в «незаконному збройному формуванні України», залишивши вирок суду першої інстанції чинним, – повідомляє сайт проєкту «Крым.Реалии» з посиланням на портал «Крымский процесс».

Ділявер Гафаров (фото: «Крымская солидарность»)

Під час розгляду апеляції засуджений заявив, що не згоден із ухвалою суду першої інстанції. Прокурор заперечував проти задоволення скарги, вважаючи ухвалу цілком обґрунтованою. Проте, аргументів на користь цього не навів.

Під час засідання адвокат Гафарова Олександр Музика озвучив головні аргументи скарги: не з’ясоване місце скоєння злочину, є розбіжності в показаннях свідків і дослідженнях ноутбуку, вилученого під час трусу, а сам присуд є безпідставно суворим.


Нагадаємо, Ділявер Гафаров засуджений 28 серпня сього року вироком підконтрольного Кремлю Кіровського районного суду Криму до 10 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму та одного року обмеження волі. Прокурор просив для Гафарова 12 років позбавлення волі.

Російські силовики затримали Гафарова, продавця в крамниці, за підозрою в участі у збройному формуванні (ч. 2. ст. 208 КК РФ) 30 жовтня 2018 року після хатнього трусу в селі Жемчужина Кіровського району Криму. Наступного дня підконтрольний московській владі Київський районний суд Сімферополя заарештував Гафарова.

1 листопада 2018 року промосковське видання «Крыминформ» повідомило про затримання співробітниками Погрануправління спільно з оперативниками ФСБ по Криму жителя Кіровського району Криму, який «брав участь у діяльності незаконних збройних формувань на території України».

Як повідомив тоді в коментарі телеканалу ATR фундатор громадського формування «Аскер» Ленур Іслямов, Ділявер Гафаров справді має стосунок до формування, але військового вишколу не проходив.

«Вони {ФСБ РФ} зараз використовуватимуть його в піар-кампанії проти нас, проти, ясна річ, батальйону, і проти України. Два роки тому він дійсно був у нас. Але ніякого військового вишколу не проходив. Він гарний хлопчик, його часто відвідувала мама. І, як багато хто з мам, вона турбувалася про те, що йому час одружитися», – розповів тоді Іслямов.

Гафаров одружився і з жінкою переїхав до Києва, де працював за своїм фахом – перукарем. Два з половиною роки тому повернувся до Криму.

 Поділитися