MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Побили ще одного черкаського журналіста

31.08.2004   

10 липня ц.р. о 22 годині двоє невідомих викликали з власного будинку у селі Дубіївка Черкаського району заступника головного редактора популярної газети «Вечірні Черкаси», директора друкарні МП «Видавництво «Республіка» Леоніда Туменка і вчинили над ним звірячу розправу. Численні травми голови, забій грудної клітки і попереку — далеко не повний перелік шкоди, завданої здоров’ю журналіста.

Як розповідає Л. Туменко, нападники — дебелі хлопці спортивної статури — кулаками збили його з ніг і почали завдавати ударів ногами в усі частини тіла. Дружині, яка вибігла на шум, вони спробували затулити рота, а коли це не вдалося, швидко зникли.

Цю прикру подію журналіст пов’язує зі своєю професійною діяльністю і вважає, що напад скоєно на замовлення. Останнім часом він проводив журналістське розслідування за фактом необ’єктивного, на його думку, вручення золотих медалей деяким випускникам місцевої школи, вбачаючи у цьому ознаки корупційних діянь з боку шкільного керівництва.

Обставини нападу на Л. Туменка розслідують працівники УМВС України у Черкаській області. Вже допитано одного з підозрюваних.

(“Антенна”, г. Черкассы, №27, 2004 г.)

Див. також — “Високий Замок”, м. Львів, №123, 13.07.2004 р., "Голос України", 21 липня 2004 р.

 Поділитися