MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Києві шукатимуть «Модель громадського контролю за використанням коштів державного бюджету»

26.04.2006    джерело: www.civicua.org
28 квітня у Києві відбудеться семінар-презентація аналітичної доповіді «Модель громадського контролю за використанням коштів державного бюджету». Семінар проходитиме з 13:00 до 15:00 у приміщенні Міжнародного центру перспективних досліджень за адресою: вул. Пимоненка, 13а.

В Україні нині практично не створено передумов для діалогу між державою та громадянами щодо громадського контролю за державними видатками на охорону здоров’я. Причиною цього є відсутність системи механізмів, інституцій, процедур і досвіду залучення громадськості до процесу ухвалення рішень державними органами влади.

Розробка та впровадження громадського контролю над державними видатками на охорону здоров’я повинні бути пріоритетами реформи цієї галузі. Для реалізації цього завдання треба розробити систему чітких, зрозумілих і прозорих правил та процедур.

Аналітична доповідь, що  буде презентована на семінарі, пропонує практичну модель контролю громадськості за використанням бюджетних коштів у сфері охорони здоров’я. Вона містить основні вимоги до законодавчої та інституційної бази такого контролю, оприлюднення інформації, участі неурядових організацій у соціальній мобілізації громадян. Доповідь підготували спільно експерти Євро-Балканського інституту Македонія), Дослідницького центру публічної політики (Казахстан) і МЦПД. Її особливістю є те, що під час підготовки використано інструменти публічної політики Європейського Cоюзу, країн Центральної Європи та Центральної Азії.

 

 Поділитися