MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Карпачовій хоч-не-хоч доводиться залишатися Уповноваженим з прав людини

06.06.2006    джерело: www.unian.net
Нагадуємо, що правозахисні організації неодноразово закликали Омбудсмена піти у відставку, але не отримали відповіді

05.06.2006   Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна КАРПАЧОВА подала до парламенту письмову заяву про звільнення у зв’язку з обранням її народним депутатом України.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі українського омбудсмана.

Проте Верховна Рада 25 травня перервала свою роботу і до цього часу не розглянула зазначеної заяви Н.КАРПАЧОВОЇ, йдеться у повідомленні.

Таким чином, за даними прес-служби, Н.КАРПАЧОВА зобов’язана здійснювати свої конституційні повноваження як Уповноважений ВР з прав людини, оскільки, згідно з п.17 ст.85 Конституції України, призначення на посаду та звільнення з посади Уповноваженого з прав людини належить до повноважень Верховної Ради.

Заробітну плату, як народний депутат України, Н.КАРПАЧОВА не отримує, підкреслили у прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, Ніна КАРПАЧОВА обрана до ВР за виборчим списком Партії регіонів (№ 2).

 

див. : Відкрите звернення щодо несумісності певних посад зі статусом кандидата у народні депутати України від 19.01.06  http://khpg.org/1137668270

та:  І знову Уповноважений з прав людини…  http://khpg.org/1139496756

 Поділитися